Paroda „Lietuvos kelias į Europos Sąjungą: istorinis apsisprendimas”

Paroda „Lietuvos kelias į Europos Sąjungą: istorinis apsisprendimas"

18sau(sau 18)16:0015vas(vas 15)18:00Paroda „Lietuvos kelias į Europos Sąjungą: istorinis apsisprendimas"

Išsamiau

Pernai sukako 20 metų istoriniam referendumui dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą. Jame 91,07 proc. balsavusiųjų pasisakė už tai, kad Lietuva taptų ES nare. Šiemet gegužės 1 dieną minėsime Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dvidešimtmetį.

Parodoje lankytojai matys unikalias archyvines nuotraukas ir dokumentų kopijas, primenančias Lietuvos kelią į Europos Sąjungą. Eksponuojamų nuotraukų autoriai – žinomi šalies fotografai: Džoja Gunda Barysaitė, Ramūnas Danisevičius, Vladimiras Gulevičius, Romualdas Jurgaitis, Jonas Junevičius, Paulius Lileikis, Petras Malūkas, Andrius Petrulevičius, Zita Stankevičienė ir Jonas Staselis.

Nuotraukose įamžintos referendumo, svarbiausių sutarčių pasirašymo akimirkos ir istorinės asmenybės, lydėjusios Lietuvą kelyje į ES. Kai kuriose parodos fotografijose – gausiai į referendumą balsuoti besirenkantys gyventojai: nuo balsavimo teisę neseniai gavusių jaunuolių iki gyvenimišką patirtį sukaupusių senjorų. Taip pat parodoje bus galima pamatyti originalius plakatus, kvietusius Lietuvos piliečius dalyvauti referendume ir palaikyti Lietuvos sprendimą prisijunti prie Europos Sąjungos.

Parodą parengė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija, Lietuvos centriniu valstybės archyvu ir kitomis valstybės institucijomis. Parodos partneriai: informacinis centras „EUROPE DIRECT Panevėžys“ ir Panevėžio miesto dailės galerija.

 

Daugiau

Laikas

Sausis 18 (Ketvirtadienis) 16:00 - Vasaris 15 (Ketvirtadienis) 18:00(GMT+00:00)

Vieta

Keramikos paviljonas

Other Events
Go to Top