Praėjusį savaitgalį, sausio 28–30 dienomis, Panevėžio miesto dailės galerija dalyvavo Tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur 2022“. Po metų į Vilnių sugrįžusi turizmo paroda, veikusi Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“,  sulaukė daug norinčiųjų keliauti ir pažinti. Netrūko lankytojų ir galerijos stende.

Panevėžio miesto dailės galerija savo stende pristatė projekto „Tarpvalstybinė lojalumo programa kultūrai ir turizmui skatinti“ metu rengiamą regioninę lojalumo programą „Go4bonus“. Tai keliavimą skatinanti priemonė, plečianti tarpvalstybinio keliavimo galimybes, padedanti atrasti naujus kultūrinius maršrutus šiose šalyse.

Potencialiems keliautojams ir kelionių organizatoriams buvo siūloma susipažinti su galerijos šamoto keramikos, talpinančios daugiau nei 670 meno kūrinių, dailės bei fotografijos kolekcijomis, naujomis parodomis ir edukacijos naujovėmis, projekto partnerių lankomiausiais objektais.

Projektas  „Tarpvalstybinė lojalumo programa kultūrai ir turizmui skatinti“  įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Vykdama projektą, galerija 2021 m. surengė XXIII Panevėžio tarptautinį keramikos simpoziumą