2024 06 05 – 06 16, Fotografijos galerija (Vasario 16-osios g. 11)

Panevėžio tarptautinė fotografijos bienalė „Žmogus ir miestas“ rengiama nuo 2005 metų. Be pripažintų Lietuvos fotomenininkų, jose jau lankėsi fotografijos meistrai iš Baltarusijos, Bulgarijos, Estijos, Indijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Švedijos ir Vokietijos. Šiose bienalėse veikė kūrybinės dirbtuvės, buvo skaitomos paskaitos, vyko diskusijos, edukaciniai bei praktiniai užsiėmimai, rengiamos parodos, kuriose buvo eksponuojami bienalių metu sukurti kūriniai, išleisti katalogai.

Bienalės „Žmogus ir miestas“ svarbiausia nuostata – propaguoti profesionaliąją meninę fotografiją, puoselėti ir garsinti miesto vardą išryškinant jo kultūrinį potencialą.

Ši paroda – tarsi  įžanga į šiųmetę fotografijos bienalę. Tai maža dalis prisiminimų iš buvusių bienalių, leidžianti trumpam sugrįžti ir pažiūrėti, kaip atrodė fotografų kūrybinės dirbtuvės.

Parodos autoriai:

Witold Jurkiewicz (Lenkija), Evaldas Ivanauskas (Lietuva), Valentinas Pečininas (Lietuva), Andrius Repšys (Lietuva), Stasys Povilaitis (Lietuva), Vilnis Auzinš (Latvija), Jonas Staselis (Lietuva), Saulius Saladūnas (Lietuva), Paulius Peleckis (Lietuva), Elijus Kniežauskas (Lietuva).