Festivalis „Dūdų vasara“ vėl atkeliauja į sužaliavusį Panevėžio miesto dailės galerijos kiemą (Respublikos g. 3). Nuo gegužės 17 dienos kiekvieną penktadienį 17 val. klausytojų lauks pučiamųjų instrumentų orkestrų ir kitų muzikos kolektyvų koncertai.

Gegužės 17 dieną pirmąjį  sezono koncertą fanfaromis pradės Panevėžio rajono Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos orkestras „Aukštyn“. Programą tęs visada Panevėžyje laukiamas nuolatinis festivalio dalyvis – Lietuvos kariuomenės orkestras. Kolektyvas įkurtas 1991 m., jame groja 60 profesionalių muzikų. Orkestro kapelmeisteris – majoras Egidijus Ališauskas, jam talkina dirigentas kapitonas Dainius Pavilionis.

Lietuvos kariuomenės orkestras dalyvauja aukščiausio lygio valstybės svečių sutikimo ceremonijose, valstybiniuose renginiuose, Lietuvos kariuomenės oficialiose ceremonijose ir šventėse, taip pat rengia ir atlieka „defilė“ programas.

Orkestro atliekamus kūrinius taip pat galima išgirsti ir solinių koncertų Lietuvos visuomenei metu, kolektyvo įrašai skamba per Lietuvos radiją ir televiziją, yra išleistos septynios orkestro kompaktinės plokštelės.

Nuo pat įkūrimo pradžios orkestras bendradarbiauja su kariniais orkestrais ir jų dirigentais iš Europos Sąjungos ir NATO šalių. Lietuvos kariuomenės orkestras sėkmingai dalyvavo karinės muzikos festivaliuose ir koncertavo Vokietijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Nyderlanduose, Danijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Švedijoje, Čekijoje.

Festivalį organizuoja Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija (LBBA) ir Panevėžio miesto dailės galerija.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė, Panevėžio rajono savivaldybė.

Visi koncertai nemokami.

*Renginiuose filmuojama ir fotografuojama.