Lapkričio 16 d. 17 val. Dailės galerijoje atidaroma Eglės Gineitytės paroda „Mokytojas ant akmens“. Joje  eksponuojama menininkės 2021–2023 metų tapyba.

„Pasklidus aliejinių dažų ir terpentino kvapui įeinu į naują eksperimentų lauką. Pirma tapybos užduotis, kurią užduodu vaikams, yra Šviesėjimas arba Tamsėjimas. Ir aš nuo to pradedu – tapybiniai bandymai blaško į visas puses. Bet kokios spalvos plotai virsta peizažu, su kuriuo, tarsi, atsisveikinau. Ar tai mokytojo skiepas, ar mano savasties dalis, ar pabėgimas į kažkokią idealybės sritį?“, – parodos anotacijoje rašo autorė.

Parodos kuratorės meno istorikės dr. Ramintos Jurėnaitės teigimu, „Eglės Gineitytės paveiksluose – dangaus, marių, smėlynų, pievų, miškų, alyvmedžių giraičių ir sniegynų toliai. Gamtovaizdžiai panardinti į rūką, lietų, nutvieksti vidurdienio ar besileidžiančios saulės paverčiami skaidria arba tiršta tuštuma. Anot menininkės, jai svarbu sukurti pirmapradės gamtos įvaizdžius. Gamtovaizdžius ji stebi kontempliatyviai natūroje, įsiklausydama į savo pačios emocines būsenas, o tik vėliau dirbtuvėje iš patirtų regimųjų ir emocionalių įspūdžių ji kuria abstrakčius paveikslus“.

Paroda Dailės galerijoje veiks iki gruodžio 16 dienos.

Parodos organizatoriai – Vilniaus rotušė, Panevėžio miesto dailės galerija, projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, projekto partneris – meno galerija „The Room“.

Išsamiau apie parodą: https://arspanevezys.lt/blog/egles-gineitytes-paroda-mokytojas-ant-akmens/