Lapkričio 8 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje  – Fotografijos galerijoje atidaroma Petro Kaupelio  meninės fotografijos paroda „Tarp realybės ir fantazijos”. Paroda skirta menininko kūrybinės veiklos 50-mečiui.

Petras Kaupelis – Lietuvos fotomenininkų sąjungos, Lietuvos meno kūrėjų ir Šiaurės Lietuvos fotomenininkų asociacijų narys.

Fotografija susidomėjo daugiau nei prieš 50 metų mokydamasis Rokiškio rajono Pandėlio vidurinėje mokykloje. Atvykęs į Panevėžį, pradėjo dirbti „Ekrano“ gamykloje, tuo pačiu metu baigė technikos mokyklą. Visą savo laisvalaikį skyrė fotografijai, meno studijavimui. Įvairūs laikraščiai ir žurnalai pradėjo spausdinti fotografo darbus. Pirmąsias parodas autorius organizavo įvairiose Panevėžio gamyklose, kino teatruose, poliklinikose. Aktyviausia kūrybinė veikla prasidėjo pradėjus dirbti Autoremonto gamykloje dailininku-fotografu.  P. Kaupelis įkūrė ir daug metų vadovavo miesto jaunųjų fotomenininkų studijai, kurioje buvo išugdytas ne vienas Panevėžyje žinomas fotografas.

Autorius yra surengęs 30 personalinių parodų, jo darbai buvo eksponuojami ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Ispanijoje, Australijoje, Tailande, Pietų Korėjoje, Kroatijoje, Lenkijoje. P. Kaupelis pirmasis Lietuvoje kūrybiniame procese panaudojo lazerio spindulį. Šiuo būdu sukurti darbai yra patekę į pasaulinius fotografijų katalogus. Daugiau kaip 700 autoriaus darbų yra įsigijusios įvairios organizacijos, kolekcionieriai, muziejai , privatūs asmenys.

Paroda Fotografijos galerijoje Panevėžyje veiks iki gruodžio 9 dienos.