Rugsėjo 11 d. 11.00 val. – vaikams 

Turėsite galimybę išbandyti interaktyvią animaciją ir atgaivinti nupieštus personažus. Paskui lipdysite keraminius personažus ir iš jų kursite filmuko sceną. Tokiu būdu susipažinsite su sustabdytos animacijos principais.

Rugsėjo 11 d. 14 val. – suaugusiesiems

Susipažinsite ir išbandysite, kaip veikia naujosios technologijos animacijoje: 3D skenavimas, fotogrametrija, kaip veikia judesio sekimas („motion capture“), kokios yra naujos galimybės kurti animaciją naudojant dirbtinį intelektą. Sužinosite, kokios programos yra naudojamos animacijoje, kuo animacija yra ypatinga kaip meninė technika ir kaip medija.

Antanas Skučas – žinomas animatorius, režisierius, dėstytojas. Dirba tiek su tradicinės animacijos įrankiais, tiek su naujausiomis medijomis. Jis yra sukūręs daugybę animacinių filmų, iš jų: „Grybų karas“, „Nebaigta pasaka“ ar „Puntuko akmuo“, „Iliuzija“, „Karalienės liūnas“, „Ką kuždėjo Nidos kopos“, „Lakštingalų slėnis“, „Mūsų senis besmegenis“ ir kt. Režisieriaus kūryba įvertinta ne tik žiūrovų, bet ir kritikų. 2009 m. jo debiutinis animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“, kurtas kartu su režisiere Gintare Valevičiūte Brazauskiene, pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą. Šiemet jų bendras darbas – animacinis filmas „Purga“ taip pat pelnė „Sidabrinę gervę“ kaip geriausias animacinis filmas.

Renginiai nemokamas, būtina registracija el. p. renginiai@arspanevezys.lt

Vietų skaičius ribotas.

Šios kūrybinės dirbtuvės yra XXIV Panevėžio tarptautinio keramikos simpoziumo dalis.

Projekto organizatorius – Panevėžio miesto dailės galerija
Partneris: Kultūros centras Dusetų dailės galerija, Biržų krašto muziejus „Sėla“
Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė
Rėmėjai: „Kalnapilis“, „Midenė“, „Panevėžio stiklas“, „Regama“.

*Bus fotografuojama ir filmuojama.

Gedimino Kartano nuotr.