Nuo rugpjūčio 30 d. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje – Fotografijos galerijoje pradeda veikti Valdo Jenciaus fotografijų paroda „Klaipėdos portretas“.

„Portretas yra transcendentinė riba tarp čia ir ten. Jis nepriklauso nei šiam, nei anam pasauliui. Nei fizinis jis, anei dvasinis. Pakibęs… Tarp skaidraus dievų eterio ir tirštos pasaulio realybės – tarp girnų. Tarpininkas, su dviem apskritais, ryšį tarp skirtingų dimensijų užtikrinančiais portalais, kurių rainelėse transliuojamas anapusinis sapnas – asmenybės esmę skalaujantis pasąmonės vandenynas. Bet ne vien akys… Lūpų kampučiai, skruostai, plaukai, bučiniai, pirštai, žiedai, auskarai, batai, suknelės skliautai, marškiniai, mašinos, namai, kaminai, miško kvapas, paukšteliai, gyvatė, uosto kranai ir garsai – teleportuoja į chaoso tobulybę, deja, ne visuomet įkandamą racionaliam protui. Todėl ir piešti, ir skaityti portretą geriau užmerktomis akimis“, – teigia autorius.

Valdas Jencius – multidisciplininis menininkas, ypatingą dėmesį skiriantis fotografijai, tapybai, videomenui, poezijai ir kitoms rašymo formoms, architektūrai bei urbanistikai.

Menininko kūrybinių veiklų fokusas nukreiptas į šių laikų pasaulinės ir vietinės aplinkos socialines, antropologines ir kultūrines ypatybes, o taip pat laikui nepavaldžius humanistinius bei psichologinius motyvus.

Apie autorių:

Gimė ir užaugo (1985–2012) Klaipėdoje. 2012– 2017 m. gyveno Danijoje, Kopenhagoje, 2017–2018 m. – Vilniuje, 2018–2023  m. – Norvegijoje ir Klaipėdoje.
Nuo 2014 kūryba eksponuota galerijose ir kitose parodų erdvėse Lietuvoje, Danijoje, Norvegijoje (Osle), Švedijoje (Stokholme), Suomijoje (Helsinkyje) ir JAV (Niujorke).  Autoriniai straipsniai su nuotraukomis publikuojami Lietuvos spaudoje.

Paroda veiks iki rugsėjo 30 dienos.