Rugsėjo 15 d. 17 val.  Panevėžio miesto dailės galerijoje vyks diskusija apie tradicines apžvalgines parodas. Tai projekto „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“  renginys, keliantis klausimą, ar kuratorinių parodų eroje suneštinės parodos tebėra aktualios, ar jos beatliepia šiuolaikinio meno raidos tendencijas.

Kai kurių miestų patirtis rodo, kad tokio formato jau senokai atsisakyta, tačiau Panevėžiui tokie artimi Šiauliai vis dar turi išlaikę šią tradiciją.

Diskusijoje dalyvaus tapytojas, instaliacijų kūrėjas, parodų kuratorius Dainius Trumpis. Jis yra organizavęs keturias grupines Šiaulių menininkų parodas, nuo 2017 metų vadovauja Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių skyriui. Dailininko kūrybinėje biografijoje – 27 personalinės parodos Lietuvoje ir užsienyje.

D. Trumpis pasidalins apžvalginių parodų rengimo patirtimi Šiauliuose, jų atsiradimo istorijomis.

Parodos „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“ kontekste vyksianti diskusija ieškos atsakymo į klausimą, kuo regiono apžvalginės parodos turėtų patraukti žiūrovą, ar yra svarbesnis tikslus šio lauko padėties atspindėjimas jo nefalsifikuojant, bet galbūt abejojant menine kokybe, ar vis tik čia turi įsikišti parodos sudarytojas ir pateikti atrinktą suformuotą vaizdą. Ir kuris reikalingesnis, siekiant formuoti ne tik kultūros vartotojų skonį, bet ir pačių menininkų savęs suvokimą regiono meno aplinkoje?

Projektą „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“ remia Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė.

Įėjimas į renginį laisvas. Jame bus filmuojama ir fotografuojama.