Švelnėjant karantinui Panevėžio miesto dailės galerija kviečia šeimas su vaikais į edukacinę kūrybinę programą „Smagūs žaidimai keramikos kieme“. Užsiėmimai vyks Dailės galerijos kieme (Respublikos g. 3) gegužės 21, 26 ir 28 d., pradžia – 15, 16 ir 17 val.

„Galerija turi gražų kiemelį, kuriame eksponuojami keramikos kolekcijos kūriniai. Tai jau savaime kūrybingai nuteikianti vieta. Vaikus ir jų tėvus įtrauksime į žaidimus, kurių metu jie sužinos apie šiuolaikinę keramiką, o kartu ir patys pamiklins rankas ir fantaziją – lipdys šamoto darbus. Aišku, šiems užsiėmimas reikia gero oro, tikėkimės, kad antroji gegužės pusė nenuvils“, – sakė Dailės galerijos direktoriaus pavaduotoja Aurelija Seilienė.

Edukacijos specialistai trumpai papasakos Panevėžio tarptautinių simpoziumų kolekcijos atsiradimo istoriją ir pakvies žaisti keramikos kūrinių slėpynes. Paskui vaikai su tėveliais išbandys akies taiklumą mėtydami molio rutuliukus į taikinį ir rankų miklumą – iš šamoto lipdydami gyvūno figūrėlę. Po edukacijos šeimos aplankys Keramikos paviljone veikiančią parodą „Juozo Lebednyko mažoji skulptūrinė plastika, pastelės, piešiniai“.

„Vienu metu priimsime ne daugiau nei tris šeimas. Edukacijos dalyviams užtikrinsime visas saugumo priemones, o šeimų taip pat prašysime laikytis karantino reikalavimų, dėvėti apsaugines veido kaukes,“– sakė A. Seilienė.

Registracija vykdoma tel. (8-45) 584803.

Edukacinės programos kaina vaikui – 1,50 Eur, lydinčiam suaugusiajam – 2 Eur (parodos bilietas); 1 Eur (lengvatinis).