Panevėžio miesto dailės galerija nuo gegužės 5 dienos jau laukia lankytojų. Sušvelninto karantino sąlygomis, saugojant lankytojų ir darbuotojų sveikatą, keičiasi galerijos skyrių darbo laikas.

Keramikos paviljonas (Respublikos g. 3) veiks antradienį ir ketvirtadienį nuo 15 iki 18 val., trečiadienį ir penktadienį nuo 12 iki 15 valandos.

Fotografijos galerija (Vasario 16-osios g. 11) veiks antradienį ir ketvirtadienį nuo12 iki 15 val., trečiadienį ir penktadienį – nuo 15 iki 18 valandos.

„Galerijos ekspozicijų erdvės dirbs dalį dienos, nes turime imtis visų apsaugos priemonių – kruopščiai vėdinti ir dezinfekuoti patalpas. Kol kas vienu metu galėsime priimti tik labai ribotą lankytojų skaičių, nes galerijos ekspozicijų erdvėse dirba ir darbuotojai. Mes rūpinsimės lankytojų sveikatos apsauga ir atėjusiųjų prašysime laikytis saugumo priemonių, “ – sakė Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Vykdant Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro sprendimą  „Dėl archyvų, bibliotekų ir muziejų lankymo būtinų sąlygų“, nustatytos galerijos ekspozicinių erdvių lankymo sąlygos.

Į Keramikos paviljoną ar galerijos kiemelį vienu metu bus įleidžiami ne daugiau nei 4 lankytojai, ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimus giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus, į Fotografijos galeriją –  vienas asmuo ar 2 tos pačios šeimos asmenys.

Prie įėjimo į ekspozicinę erdvę bus matuojama visų lankytojų kūno temperatūra ir neįleisti lankytojai, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Lankytojai privalės būti su medicininėmis kaukėmis, o norintieji naudotis interaktyviu terminalu – ir su vienkartinėmis pirštinėmis. Galerijos ekspozicijų erdvėse prie įėjimo bus padėtos rankų dezinfekcijai skirtos priemonės.

Darbuotojai ir lankytojai privalės vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis saugaus atstumo (ne mažiau kaip 2 metrai) ir griežtai laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas).

„Tikimės lankytojų atsakingumo ir supratingumo, o  žmonių, priklausančių rizikos grupėms, prašome dar palūkėti ir parodų lankymą atidėti vėlesniam laikui,“ – sakė direktorius E. Žukauskas.

Keramikos paviljone veikia paroda „Juozo Lebednyko mažoji skulptūrinė plastika, pastelės, piešiniai“, Fotografijos galerijoje – Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų paroda „Šimtmečiui šimtas“.

Dailės galerijos naujienas prašome sekti įstaigos interneto svetainėje www.arspanevezys.lt, feisbuko paskyroje „Panevėžio miesto dailės galerija“  ir instagramo paskyroje „ars_panevezys“.