Kad karantinas neprailgtų, Panevėžio miesto dailės galerijos edukacijos specialistai parengė edukacinių kūrybinių programų filmukus, tad mokytis lipdyti jau galima ir būnant namuose. Programos tinka visiems – ir vaikams, ir suaugusiesiems, o ypač – šeimoms, tereikia šiek tiek fantazijos ir kūrybinio polėkio.

„Dėl karantino Dailės galerijai teko atšaukti daug edukacinių užsiėmimų, bet laimei yra virtualūs kanalai, tad darbas nenutrūksta ir iš galerijos erdvių persikelia į virtualiąją. Mūsų edukatoriai – profesionalūs dailininkai kviečia kūrybiškai praleisti laiką rengiantis Velykų šventei“, – sakė Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Iki Velykų bus parodyti trys filmukai apie tai, kokių įvairių dekoracijų galima susikurti šiai pavasario šventei. Ir nors edukatoriai naudoja šamotinį molį, kuriantieji namuose gali jį pakeisti į kitas turimas medžiagas: modeliną, plastiliną, druskos tešlą, o gal net išbandyti naujas bandelių formas ir išsikepti meniškus skanėstus.

Jau paskelbtas pirmasis filmukas, kuriame edukacijos specialistas Artūras Stančikas, padedamas šeimos, rodo, kaip sukurti velykinį zuikį. Išbandykite!

https://www.youtube.com/watch?v=ygEBkI6GQjA

Kitus filmus taip pat bus galima pažiūrėti „YouTube“ kanale „arspanevezys“. Sekite naujienas Panevėžio miesto dailės galerijos tinklalapyje www.arspanevezys.lt ir „Facebook“ paskyroje.