Spalio 9 d. 17.30 val. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre atidaroma 6-osios Panevėžio tarptautinės fotografijos bienalės „Žmogus ir miestas 2019“ paroda. Tai jau antrą kartą organizuojamo Alytaus tarptautinio fotografijos festivalio vienas iš renginių.

Pasak festivalio vadovo Evaldo Griniaus, alytiškiai ir miesto svečiai turės galimybę pamatyti septyniolikos autorių kūrinius. Tarp jų – Lietuvos fotografijos grandai Algimantas Aleksandravičius, Aleksandras Macijauskas, Romualdas Požerskis ir Irena Giedraitienė, taip pat žinomi užsienio fotografai: Latvijos menininkai Vilnis Auzinis, Juris Kminas ir Dainis Karkluvalkas, estai Temuri Hvingija ir Kristian Saks, Zenon Kovalčik, Silvija Larkievič ir Daniel Ejsymont iš Lenkijos, Jean-Marc Caracci iš Prancūzijos, Ekkehard Grote iš Vokietijos, Gianfranco Pezzot – Italijos, Tribhuvanas Kumaras Deo ir Shailendra Kumaras iš Indijos.

„Autoriai savo darbais pasakoja apie žmogaus gyvenimą mieste: fizinį bei psichologinį tarpusavio santykį, emocines būsenas, jo buitį, pramogas ar kitus jo egzistencijos urbanistinėje aplinkoje aspektus. Tad nepaisant fotografų kūrybinio darbo strategijų skirtumų, prieš akis atsiveria pakankamai plati žmogiškosios būties panorama: milžiniškos švenčių spūstys, privataus gyvenimo džiaugsmai, rutinos vingiai ir dramos, rafinuotos estetikos ilgesys ar individo trapumas gremėzdiškų miesto struktūrų akivaizdoje“, – sakė bienalės projekto vadovas, Panevėžio fotografijos galerijos vedėjas Sigitas Laurinavičius.

Panevėžio tarptautinės fotografijos bienalės „Žmogus ir mietas 2019“ paroda Alytuje veiks iki spalio 31 dienos.