Pakviesti Panevėžio gyventojus pasimokyti lipdyti šamoto darbus – tai viena iš Panevėžio tarptautinio keramikos simpoziumo tradicijų. Paprastai simpoziumo dalyviai – žinomi keramikos menininkai lipdydavo kartu su panevėžiečiais prie galerijos arba miesto centre – Laisvės aikštėje.

Šiemet atviros kūrybinės dirbtuvės keliasi į miesto mikrorajonus ir Panevėžio rajoną – Naujamiestį. Liepos 10 d. 17 val. jos vyks prie Kniaudiškių bibliotekos (Kniaudiškių g. 34) ir prie Smėlynės bibliotekos (Smėlynės g. 49). Susirinkusieji ne tik susipažins su simpoziumo dalyviais, atvykusiais iš įvairių pasaulio dalių, bet ir patys mokysis lipdyti, sužinos šių menininkų technikos paslapčių.

Liepos 19 d. 16 val. atviros kūrybinės keramikos dirbtuvės bus surengtos prie Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos (S. Nėries g. 14, Naujamiestis, Panevėžio rajonas).

Kviečiami visi norintieji – nuo mažiausiųjų iki senjorų. Medžiagų ir priemonių parūpins organizatoriai. Lyjant lietui, dirbtuvės kelsis į minėtų kultūros įstaigų patalpas.

Atviros kūrybinės dirbtuvės – XXII Panevėžio tarptautinio keramikos simpoziumo dalis. Jas Panevėžio miesto dailės galerija rengia kartu su partneriais: Panevėžio miesto savivaldybės viešąja biblioteka, Naujamiesčio kultūros centru – dailės galerija.