Rugsėjo 8 d. 12 val. Panevėžyje,  Laisvės aikštės prieigose, tunelyje prie Panevėžio kolegijos, vyks keraminio pano „Panevėžiečiai“ atidengimas. Galerijos kvietimu šį kolektyvinį darbą kūrė 200 miesto gyventojų – nuo darželinukų iki senjorų.

Kiekvienas projekto dalyvis sukūrė po vieną šamoto bareljefinį autoportretą ar kito panevėžiečio portretą.  Galerijos edukacijos specialistai keraminius darbus dekoravo  sausomis glazūromis, išdegė krosnyje ir sujungė į vientisą pano, kuris buvo pritvirtintas ant sienos tunelyje iš Klaipėdos gatvės į Laisvės aikštę. Šis bendras kūrybinis projektas – panevėžiečių dovana miestui ir patiems miestiečiams Panevėžio 520-ojo gimtadienio proga.

„Tikimės kad tuneliu vaikštančius miesto gyventojus keraminis kūrinys džiugins,  jo autoriams tai bus paskata kūrybinei saviraiškai, o turistams šis šamotinis pano taps priežastimi įdėmiau pasižvalgyti miesto centre ir atrasti Panevėžyje dar vieną patrauklų instagramišką vaizdą“, – sakė projekto vadovė Rūta Povilaitytė.

Projektą finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Gedimino Kartano nuotr.