Laukiame Aukštaitijos menininkų kūrybos iki gegužės 31 dienos!
Kaip ir kas dvejus metus, vėl bus rengiama „Aukštaitijos dailės“ paroda. Šiemet ji vyks birželio 22 – rugsėjo 3 dienomis Panevėžio miesto dailės galerijoje (I, II a. ekspozicinės erdvės) ir jos skyriuje – Fotografijos galerijoje. Po ekspozicijos Panevėžyje paroda keliaus į Biržus („Portfolio“ galerija) ir Rokiškį (Rokiškio krašto muziejus).

Šiemet tęsiame eksperimentus su „Aukštaitijos dailės“ formatu. Parodos tema šįkart pasirinktas žodis „Atviras”. Tai nuoroda ir į menininko vidinio pasaulio būvį ir, tikėkimės, į geresnę visuotinę situaciją kitais metais. Toks daugiaprasmis žodis pasirinktas tikintis atverti, ką dailininkai kūrė dvejus metus savo studijose, užsidarę savo burbuluose kaip ir kita visuomenės dalis, ir galbūt paskatinti naujai pažiūrėti į savo praktiką, imtis eksperimentų. Taip pat viliantis, kad darbai, atliepiantys tokią temą, skatins auditoriją užmegzti glaudesnį ryšį su menu.

Taip svarstėme prieš pusę metų gyvendami pandemijos nuotaikomis. Šiandien viskas pasikeitę: karantinas baigėsi, prasidėjo karas Ukrainoje. Todėl suprantame, jog menininkų emocinis atvirumas įvykiams skleidžiasi skirtingomis kryptimis, galbūt iki šiol nebūdinga raiška. Linkime laisvės kūryboje ir tikimės būti nustebinti.

Kviečiame siųsti 1–4 darbų, sukurtų 2021/2022metais, nuotraukas. Jų lauksime iki gegužės 14 d., siųsti šiuo adresu: renginiai@arspanevezys.lt

Kaip ir visada, išleisime parodos katalogą, planuojame jį pristatyti parodos uždarymo dieną.

Kvietimas dalyvauti šįkart yra atviras visiems Aukštaitijos kūrėjams, matome regione išaugusį jaunų menininkų skaičių ir tikimės atrasti šiuolaikiškų ir naujas vizualiojo meno tendencijas atspindinčių kūrinių.

Jeigu pažįstate ar žinote ukrainiečių menininkų, persikėlusių gyventi į Lietuvą, Aukštaitijos regioną, prašome pasidalinti šiuo kvietimu.

Projekto „Aukštaitijos dailė 2022. Atviras“  vadovė – Rūta Povilaitytė.

Mariaus Rudžiansko nuotr.