Lapkričio 20 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje – Fotografijos galerijoje vyks 5-ojo Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalio (VAFKF) parodos atidarymas. Paroda veiks iki gruodžio 10 dienos.

Šis festivalis – tai kasmetinis renginys, kuris siekia skleisti tradicines fotografijos technologijas ir jas pritaikyti šiuolaikinio meno kontekste. Rugsėjo mėnesį vykęs sostinėje, festivalis keliavo į Kauno menininkų namus, o lapkričio pabaigoje atvyksta į Panevėžį.

Penktus metus rengiamo Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalio tema – „Pasivaikščiojimas“. Ėjimas – kaip priemonė ieškoti dialogo tarp stebėtojo ir objekto, lengvai prieinamas meditacijos būdas, įrankis savo rakursui rasti ir pritaikyti jam turimą optiką. Kelyje per patirtį į bendrą pjesę neišvengiamai jungiasi bendrakeleiviai, o distancija kloja pamatus sudėtingai ir nenuspėjamai dramaturgijai.

Ekspozicija apima platų kartų ir technologijų spektrą: nuo drąsių eksperimentų, jungiančių piešimą su fotografija, ir „hand-made“ objektų iki klasikinės nespalvotos fotografijos.

Kaip visuomet, festivalyje bus rodomi ne tik nauji kūriniai, bet ir bus pristatyta retrospektyvinė dalis. Šįkart lankytojai matys klaipėdiečio Raimundo Urbono (1963–1999) ankstyvąjį ciklą „Requiem seniems džinsams“ iš privačios Gintauto Trimako kolekcijos.

Parodos dalyviai: Levas Žiriakovas, Raimundas Urbonas, Arnas Špaka, Vadim Šamkov, Victor Senkov, Xenia Svirid, Pavel_Pavel, Mantas Puida, Anna Melnikova, Teodoras Malinauskas, Yauheni Hlushan, Dan Hermouet, Eglė Gudonytė, Valentina Černiauskaitė, Živilė Butvilaitė, Andrei Antonau.​

Parodą papildys ekskursija, skaidrių ir kino vakarai.

FESTIVALIO RENGINIAI PANEVĖŽYJE

Lapkričio 20 d. 17 val.

Parodos „Take A Walk“ atidarymas ir ekskursija su kuratoriumi

Paroda veiks lapkričio 20 d. – gruodžio 10 d.

Lankymas: trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį, šeštadienį 13–18 val.

Panevėžio fotografijos galerija, Vasario 16-osios g. 11

 

Lapkričio 20 d. 18 val.

Skaidrių vakaras

Panevėžio fotografijos galerija, Vasario 16-osios g. 11

 

Gruodžio 15 d. 18:30 val.

Kino vakaras | 9,5mm juosta „Kova dėl Materhorno“, 1928 / Pirmoji banga

Panevėžio teatras „Menas“, Vasario 16-osios g. 19

 

RENGINIAI NEMOKAMI

Rengėjai: Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalis, Kirtimų kultūros centras

Partneriai: kūrybiškumo centras „Pragiedruliai“, Panevėžio miesto dailės galerijos skyrius Fotografijos galerija, Panevėžio teatras „Menas“, „Pirmoji banga“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.