Rugsėjo 18 d. 17.30 val. Panevėžio miesto dailės galerijos Keramikos paviljone atidaroma 3-čiojo tarptautinio meninio stiklo simpoziumo „GlassJazz“ dalyvių kūrinių paroda.

Joje savo darbus pristato 12-kos šalių stiklo menininkai: Alma Jantunen / Johannes Rantasalo (Suomija), Fredrik Nielsen (Švedija), Angus Powers (JAV), Jens Pfeifer (Nyderlandai), Jeffrey Sarmiento (Jungtinė Karalystė), Meng Du (Kinija), Matt Durran (Jungtinė Karalystė), Janusz Robaszewski (Lenkija), Torsten Rötzsch (Vokietija), Petr Kuchta / Ivo Stodola (Čekija), Igor Frolov (Rusija), Vineta Groza (Latvija), Ričardas Peleckas, Paulius Rainys, Valmantas Gutauskas, Indrė Stulgaitė-Kriukienė ir Remigijus Kriukas (Lietuva).

„Išskirčiau tris esminius šiemetinio simpoziumo taškus. Pirma, į Panevėžį atvyko pasaulinio garso meninio stiklo meistrai – ryškios kūrybinės asmenybės. Antra, kūrybinis procesas vyko sklandžiai, jungdamas net keturias meno rūšis – stiklo meną, fotografiją, džiazą ir poeziją. Ir trečia – menininkai iš pat pradžių rinkosi į simpoziumą džiazuodami ir tos improvizacijos tęsėsi visą laiką, iki pat paskutinio kūrinio pastatymo ekspozicijų erdvėje“, – sakė simpoziumo iniciatorius ir kuratorius, meninio stiklo studijos „Glasremis“ vadovas , stiklo menininkas  Remigijus Kriukas.

„GlassJazz“ – tarpsritinis kultūrinis renginys, jo kūrybiniame procese dalyvavo ir keturi fotomenininkai, tad parodoje žiūrovai išvys Ramūno Danisevičiaus, Valentino Pečinino, Tado Povilonio, Audrio Guoko darbus. Taip pat parodoje eksponuojamos Indrės Stulgaitės-Kriukienės ir Dainiaus Dirgėlos fotografijos. Nors abu šie simpoziumo dalyviai atstovavo kitoms meno šakoms – meniniam stiklui ir literatūrai, jie rado laiko ir per objektyvo akį pažvelgti į įvairiaplanį simpoziumo vyksmą.

Visus simpoziumo renginius lydėjusi improvizacijos, kūrybinės žaismės dvasia tvyros ir parodos atidarymo vakarą. Poetai Dainius Dirgėla ir Elvyra Pažemeckaitė skaitys eiles, įkvėptas meninio stiklo studijoje vykusio ugnies ir stiklo šokio. “GlassJazz“ jau neįsivaizduojamas  be džiazo: gros specialiai simpoziumui susibūręs džiazo trio „Stiklinis rojalis“: Igor Švedko (saksofonas, klarnetas), Arvydas Jofė (perkusija), Egidijus Razgus (klavišiniai).

„Simpoziumas „GlassJazz“ ne tik sukuria platformą profesionalių menininkų veiklai, bet ir svarbus edukacine prasme. Džiugu, kad simpoziume dalyvauja akademinio sluoksnio atstovai: net penki simpoziumo dalyviai – stiklo meno studijų profesoriai. Visuomenė turi galimybę iš arti pamatyti, kaip gimsta stiklo kūriniai, stebėti įvairių meno sričių sąlytį“,  – sakė Panevėžio miesto dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

3-čiojo tarptautinio meninio stiklo simpoziumo „GlassJazz“ kūrinių paroda veiks iki lapkričio 3 dienos.

Organizatoriai – Panevėžio miesto dailės galerija,  meninio stiklo studija „Glasremis“.

Pagrindiniai rėmėjai – Panevėžio miesto savivaldybė,  „Kalnapilio-Tauro grupė“.