Lapkričio 9 d. 11 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje (Respublikos g. 3) vyks seminaras „PANEVĖŽYS | ES finansavimo galimybės kultūrai“. ES programos „Kūrybiška Europa“ biuras Lietuvoje kartu su Lietuvos mokslo taryba kviečia Panevėžio kultūros ir kūrybinių industrijų organizacijų atstovus, kultūros projektų vykdytojus, švietimo sektoriaus atstovus ir savivaldybių darbuotojus į informacinį seminarą apie ES finansavimo galimybes kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriui.

Kamilė Čelutkaitė – ES programos „Kūrybiška Europa“ biuro Lietuvoje vadovė ir „Kultūra“ paprogramės koordinatorė – apžvelgs paprogramių „Kultūra ir tarpsektoriniai šaukimai“ kvietimus finansavimui gauti bei naująją kūrėjų mobilumo schemą „Culture Moves Europe“, taip pat pasidalins patarimais, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį teikiant paraiškas bendradarbiavimo projektams, ir pristatys Lietuvos kultūros tarybos ko-finansavimo įrankį.

Gintauta Žemaitienė – „Europos horizonto“ veiksmų grupės „Kultūra, kūrybiškumas ir įtrauki visuomenė“ ir ES miestų misijos nacionalinė kontaktinė atstovė (angl. NCP) – pristatys 2023–2024 m. programos finansavimo kryptis, ypatumus ir galimybes kultūros bei kūrybinių industrijų organizacijoms kultūros paveldo, kūrybinių industrijų, socialinių pokyčių srityse, apžvelgs veiksmų grupės sinergiją su ES miestų misija bei ES iniciatyva „Naujasis Europinis Bauhauzas“, taip pat su kitomis ES programomis.

Renginys nemokamas, privaloma registracija: https://forms.office.com/r/8d00S9wmVt

Po informacinio seminaro dalyviai galės gauti individualias nemokamas konsultacijas dėl galimų projektų idėjų, užsienio partnerių paieškos ar paraiškos teikimo ES programoms „Kūrybiška Europa“ arba „Europos Horizontas“. Konsultacijoms būtina užsirezervuoti laiką čia:

https://lkicloud-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/kamile_kurybiskaeuropa_eu/EVMrRm6JAjNKjk39BlaqYaoBnSU7vgtJE94dJf7kPi_WVw?e=Nyt4yh

PROGRAMA

10:45-11:00 – Registracija

11:00-12:00 – ES programos „Kūrybiška Europa“ pristatymas

12:00-12:30 – ES programos „Europos Horizontas“ ir ES miestų misijos pristatymas

12:30-13:00 – Klausimų ir atsakymų sesija

13:00-14:30 – Pietų pertrauka

14:30-16:00 – Individualios nemokamos konsultacijos dėl dalyvavimo programose „Kūrybiška Europa“ ir „Europos Horizontas“.

„Kūrybiška Europa 2021-2027“ yra Europos Sąjungos programa, skirta remti Europos kiną, televiziją, žiniasklaidą, architektūrą, muziką, vizualiuosius menus, literatūrą, scenos menus, paveldą ir kitas kultūros sritis.

Daugiau informacijos apie ES programą „Kūrybiška Europa“:

https://www.kurybiskaeuropa.lt/apie-mus/

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/programmes/crea2027?fbclid=IwAR1-LvATGLaIdog62Wr6p9zR1AAMspRUi1FgB1nkLL3ZQZNPo84fyI0mN5I

Viena iš „Europos horizonto“ veiksmų grupių – „Kultūra, kūrybiškumas ir įtrauki visuomenė“ – skirta novatoriškiems tyrimams ir inovacijoms, prisidedančioms prie kultūros paveldo ir kūrybinių industrijų sričių perėjimo prie skaitmeninių technologijų, prie didesnės skaitmeninio kultūros paveldo vertės kūrimo ir kūrybinio sektoriaus inovacijų poveikio stiprinimo.

Daugiau informacijos apie ES programą „Europos Horizontas“:

https://www.lmt.lt/lt/temines-sritys-ir-nacionaliniu-kontaktiniu-atstovu-ncp-paslaugos/kultura-kurybiskumas-ir-itrauki-visuomene/3613?fbclid=IwAR3i0noZqU8gfV6ha4kBRHNNJPeu2uvfmA-g80mezmT_JXB_jkf7_L2IMKc

Gedimino Kartano nuotr.