Menininko Romualdo Aleliūno kūryba labai glaudžiai susijusi su keramikos, kaip meno ištakomis. Iš gryniausios žemės – molio gimę indai, tobulėjant žmogui ir jo sugebėjimams, ilgainiui išsivystė į funkcionalios paskirties neturinčius meno kūrinius, kurie teikia estetinį pasitenkinimą. Tačiau šio menininko kūriniai yra išlaikę savitą ryšį su keramikos pirmapradiškumu.

R. Aleliūno skulptūrinėje plastikoje dažnai išnyra daugiau ar mažiau užslėpto indo pavidalas. Į viršų besistiebiančios šamotinės skulptūros dažniausiai reiškiasi per abstrakčią, neretai geometrizuotą arba, kaip tik, itin aptakią formą. Spalvine prasme autoriaus kūryba taip pat labai žemiška, naudojami šilti rusvi arba pilki pustoniai, dangiška melsva. R. Aleliūno kūryboje nerasi ryškių ir rėkiančių spalvų, čia dominuoja ūkanota ramybė.

Keramikas Romualdas Aleliūnas 1980 metais baigė Kauno aukštesniąją meno mokyklą. Nuo 1985 m. dalyvavo parodose ir simpoziumuose Austrijoje, Ispanijoje, Lietuvoje, Norvegijoje, Olandijoje, Vokietijoje. 1997 m. tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nariu. Dirbo ir kūrė savo studijoje. Sukaupta patirtimi ir kūrybine energija prisidėjo prie Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų organizavimo, pats juose dalyvavo 1989, 1990, 1992, 1994, 1998, 2001, 2006 ir 2012 metais.
Paroda skirta Romualdo Aleliūno mirties metinėms paminėti.