Žilvino Kropo fotografijų parodos „Saulėraščių iliuminacija“ atidarymas

Žilvino Kropo fotografijų parodos „Saulėraščių iliuminacija“ atidarymas

19gruo17:3019:30Žilvino Kropo fotografijų parodos „Saulėraščių iliuminacija“ atidarymas

Išsamiau

Panevėžio fotografijos galerijoje – Žilvino Kropo paroda „Saulėraščių iliuminacija“

Gruodžio 19 d. 17.30 val. Panevėžio fotografijos galerijoje atidaroma Žilvino Kropo fotografijų paroda „Saulėraščių iliuminacija“.

Žilvinas Kropas yra vienas iš Panevėžyje šiuo metu itin aktyviai kuriančių jaunosios kartos fotografų, išsiskiriantis savitu kūrybiniu mąstymu, puikia intuicija ir estetika. Nuoširdus jo domėjimasis specifiniu „pinhole“ fotografijos metodu ne tik padėjo išlavinti įgūdžius ir sukaupti patirties, bet ir pelnyti pripažinimą.

Ypač pastebimas Ž. Kropas tapo per pastaruosius dvejus metus: 2016 m. jo nuotrauka publikuota pasaulines „pinhole“ tendencijas nušviečiančioje knygoje, darbai eksponuoti tarptautinėse „pinhole“  parodose Kolumbijoje ir Baltarusijoje bei festivalyje Argentinoje. 2017 m. fotografas pradėjo bendradarbiauti su „Gabrielės meno galerija“ Kaune, jo darbai eksponuoti Argentinoje, publikuoti periodinėje spaudoje Meksikoje bei meninės fotografijos žurnale „Blur Magazine“.

Ž. Kropas yra Panevėžio fotografų draugijos narys. Nuo 2015-ųjų aktyviai dalyvauja įvairiose šios grupės rengiamose parodose.

„Saulėraščių iliuminacija“ – tai brandžiausi autoriaus soliaografijos darbai. Iš esmės tai – Saulės kelio fotografija. Šio žanro kūrybos procesas yra unikalus ir ypatingas tuo, kad kuriama ne gamykliniais fotoaparatais, o savadarbiais, pasigamintais tiesiog iš paprasčiausių skardinių, kuriose įmontuojamas fotopopierius ar juostelė, o ekspozicijos laikas gali trukti nuo kelių minučių iki kelių mėnesių.

Anot medijų menininko ir meno kritiko prof. dr. Remigijaus Venckaus, „Ž. Kropas kuria originalius atvaizdus, kurie kasdienėje aplinkoje nėra prieinami žmogaus akiai. Jis fiksuoja vaizdus, kurių neįstengia sugauti ir užlaikyti ne tik natūrali, bet ir ištobulinta optikos ir elektronikos technika.

Ž. Kropo nuotraukos, iš kurių yra pasitraukęs žmogus, vertę įgauna pati ekspozicija – ilgas ir kantrus laukimas, kol šviesa keliauja ir užrašo savo judėjimo trajektoriją.“

Paroda veiks iki sausio 26 dienos.

Daugiau

Laikas

(Trečiadienis) 17:30 - 19:30(GMT+00:00)

Vieta

Fotografijos galerija

Other Events
Go to Top