Lapkričio 30 d. 16 val. Panevėžio miesto dailės galerijos Keramikos paviljone vyks solistės Juditos Leitaitės jubiliejinis koncertas.

Kamerinio dainavimo žvaigždė, vienu žaviausių Lietuvos mecosopranų tituluojama atlikėja yra gerai žinoma Panevėžio klausytojams. Ne kartą jos balsas skambėjo tiek Dailės galerijoje, tiek kitose miesto scenose.

„Panevėžys ir Dailės galerija – man ypač brangi vieta, nes čia esu sudainavusi per 30 koncertų. Labai myliu Panevėžio publiką ir esu atvežusi jai daug įvairių programų. Ši programa bus ypatinga, juk 40 metų scenoje – tai ne juokas. Koncerte skambės mano klausytojų labiausiai pamėgti kūriniai“, – sakė J. Leitaitė.

Šiame koncerte solistei talkins pianistas Jurijus Suchanovas, taip pat smuikininkė, atlikėjos duktė Paulina Daukšytė.

Panevėžys – tik viena iš J. Leitaitės koncertinių kelionių stotelių. Solistės gastrolių maršrutai driekiasi  Skandinavijos šalyse, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Azerbaidžane, Sakartvele, Izraelyje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietų Afrikos Respublikoje.

J. Leitaitė ne tik dalyvauja prestižiniuose muzikiniuose festivaliuose, bet koncertuoja labdaros renginiuose, bažnyčiose, senelių globos namuose. Solistė yra įdainavusi nemažai vinilinių, keliolika kompaktinių plokštelių, Lietuvos radijo fonduose sukaupta apie 300 jos įrašų.

Nuo 2001 metų J. Leitaitė dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, yra Dainavimo katedros docentė. Jos kamerinio dainavimo klasę baigę studentai garsina Lietuvą užsienio teatruose ir koncertų salėse.

Už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui 2004 metais J. Leitaitė apdovanota Vytauto Didžiojo kryžiaus ordinu. 2015-aisiais atlikėjos profesinė ir švietėjiška veikla įvertinta Kultūros ministerijos apdovanojimu – Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“. 2016 m. solistei įteiktas medalis  „Už nuopelnus Vilniui ir tautai“.

Bilieto kaina – 8 Eur. Bilietus platina bilietai.lt 

Nuo lapkričio 15 dienos bilietus bus galima įsigyti Panevėžio miesto dailės galerijos Keramikos paviljono kasoje (Respublikos g. 3).