Lapkričio 21 dieną 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje kraštovaizdžio architektė Goda Characiejienė skaitys paskaitą „Šiuolaikiniai želdiniai miesto viešosiose erdvėse“.

Kas yra miesto želdiniai, kokia yra jų paskirtis ir prasmė? Kokia yra šiuolaikiškų gėlynų komponavimo estetika? Ar gėlynai puošia miestą?

Paskaitoje susipažinsime su naujausiu požiūriu į žaliąjį miesto rūbą, aptarsime geros patirties pavyzdžių iš Lietuvos ir užsienio, pamatysime, kaip gamtiniai elementai ne tik dekoruoja, bet ir formuoja erdvę, prisidėdami prie geresnės gyvenimo kokybės.

„Nuolat domiuosi kraštovaizdžio dizaino tendencijomis pasaulyje – juk yra tiek daug naujų dalykų, kuriuos galima pritaikyti čia, Lietuvoje“, –  sako G. Characiejienė, rengianti aplinkos dizaino projektus.

G.Characiejienė yra baigusi Verslo vadybos magistro studijas Vilniaus universitete ir želdynų dizaino studijas Vilniaus kolegijoje. Dabar studijuoja sodo dizainą Londono „ Inchbald School of Design“. Ji yra modernių namo aplinkos projektavimo ir priežiūros kursų „Geltonas karutis“ lektorė.

Paskaita  „Šiuolaikiniai želdiniai miesto viešosiose erdvėse“ – projekto „Šimtmetis su gėle“, skirto Valstybės atkūrimo šimtmečiui, renginys.

Projektą „Šimtmetis su gėle“ iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos vyriausybės kanceliarija ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Paskaita nemokama.

Panevėžio miesto dailės galerijos inf.