Vasario 27 d. 17.00 val. Panevėžio fotografijos galerijoje atidaroma jau septynioliktą kartą Lietuvoje surengto nacionalinio konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ paroda. Tai geriausios vienerių metų šalies spaudos fotografų sustabdytos akimirkos, įvertintos tarptautinės komisijos.

Konkursui fotografijas pristatė 121 autorius. Jo temos: „Naujienos“, „Gyvenimas“, „Portretas“, „Kultūra ir pramogos“, „Diplomatija“, „Kariuomenė“, „Sportas“, „Gamta ir jos apsauga“, „Spindesys“, „Reportažas / Fotopasakojimas“, „Europos metai“ (šiai temai leista pateikti per pastaruosius penkerius metus sukurtas fotografijas). Komisija vertino keturis tūkstančius darbų. Vienintelėje „Spindesio“ temoje leidžiama fotografijas apdoroti kompiuterinėmis programomis, nesilaikant griežtų fotožurnalistikos taisyklių.

Vienas pagrindinių Lietuvos spaudos fotografų klubo tikslų yra skatinti šalies fotožurnalistus atsakingai vizualiai informuoti apie reikšmingus įvykius ir gyvenimą mūsų šalyje bei pasaulyje. Bėgant metams ir tobulėjant technologijoms fotožurnalistika ne tik fiksavo žmonijos vystymąsi, kultūrų kaitą, bet ir padėjo analizuoti, prisiminti mūsų istoriją.

Rengdamas šį konkursą, Lietuvos spaudos fotografų klubas atskleidžia naujus fotografijos talentus, perimančius stiprias humanistinės ir reportažinės dokumentinės Lietuvos fotografijos mokyklos tradicijas.

Parengta pagal Lietuvos spaudos žurnalistų klubo informaciją.

Paroda veiks iki kovo 30 dienos.