Lietuvos turistinių vietovių infrastruktūros vertinimo tyrime, Lietuvos muziejų, dvarų, pilių ir kitų lankomų objektų kategorijoje, Panevėžio miesto dailės galerija pateko į „Top-25“ . Taip pat Dailės galerija buvo geriausiai įvertinta tarp Panevėžio turizmo objektų.

Turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“  inicijuotame tyrime iš viso Lietuvoje buvo vertinti 506 muziejai, dvarai, pilys ir kiti lankomi objektai. Panevėžio mieste buvo vertintas 41 turistinis objektas.

„Džiaugdamiesi puikiu Dailės galerijos įvertinimu, esame dėkingi lankytojams, kurių atsiliepimai, pastabos, patarimai, išsakomi tiek gyvai, tiek interneto apklausose ar socialiniuose tinkluose, padeda mums nusibrėžti prioritetus, pamatyti silpnybes, atsiremti į gerąją patirtį“, – sakė galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Siekiant tobulinti turizmo infrastruktūrą ir gerinti turistų patirtį, agentūros „Keliauk Lietuvoje“ užsakymu tyrimą 2022 m. liepos – rugsėjo mėnesį atliko UAB „Eurointegracijos projektai“.

Lietuvos turistinių objektų infrastruktūros vertinimas iš viso apėmė 1994 atrinktus objektus visose 60 šalies savivaldybių. Turistinių objektų vertinimui atlikti buvo naudojama speciali metodologija.

Detaliau su 2022 m. Lietuvos turistinių vietovių patrauklumo vertinimo tyrimo rezultatais galite susipažinti čia: https://www.lithuania.travel/lt/news/lietuvos-turistiniu-vietoviu-infrastrukturos-vertinimo-tyrimas

Gedimino Kartano nuotr.