Gegužės 13 dieną nuo 17.00 iki 24.00 val. panevėžiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Muziejų naktį Panevėžio miesto dailės galerijoje. Šiemet naktinėtojų laukia ne tik įspūdingos parodos, bet ir interaktyvi edukacinė veikla, kurią galerija pirmą kartą rengia kartu su Panevėžio regioniniu STEAM atviros prieigos centru.

„Šįkart į Muziejų naktį pasikvietėme naują galerijos partnerį – Panevėžio švietimo centrą ir jo padalinį Panevėžio STEAM, todėl Keramikos paviljone lankytojai galės stebėti, kaip piešia robotai, taip pat ekrane matyti dirbtinio intelekto tapomą virtualų paveikslą. Vis karščiau verda diskusijos apie dirbtinio intelekto vaidmenį mene, tad šia interaktyvia veikla bandysime kelti klausimą, ar DI yra kūrybingas, o gal jis naudojasi viskuo, ką sukūrė kūrybingas žmogus“, – sako Panevėžio miesto dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Muziejų nakties edukaciniai užsiėmimai – pirmoji bendra Panevėžio švietimo centro ir galerijos veikla. Gegužės 5 d. galerija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Panevėžio švietimo centru.

„Vienas iš Panevėžio švietimo centro strateginių tikslų – bendruomenių telkimas. Jį įgyvendiname aktyvindami ir plėtodami Panevėžio bendruomenių, mieste veikiančių institucijų bendradarbiavimą ir socialinę partnerystę. Švietimo centras džiaugiasi gražios bendrystės su galerija pradžia. Pastaruoju metu vis garsiau kalbama apie STEAM ugdymą ir jo naudą, švietimo bendruomenė į savo veiklas stengiasi pritraukti kuo daugiau šiuo ugdymo modeliu besidominčių specialistų. Juk STEAM raidžių akronimas apjungia ne tik tiksliuosius, gamtos mokslus ar inžinerinius bei technologinius sprendimus, bet ir moko kūrybiškumo. Viena iš penkių STEAM raidžių disciplinų A – „Art“  talpina visą kūrybos modelį“, – sako Švietimo centro direktorė Asta Malčiauskienė.

 

Muziejų nakties Panevėžio miesto dailės galerijoje programa

Gegužės 13 diena

17.00–24.00 Parodų lankymas Dailės galerijoje, Keramikos paviljone (Respublikos g. 3) ir Fotografijos galerijoje (Vasario 16-osios g. 11)

17.30–20.00 Piešiantys robotai, paveikslą kuriantis dirbtinis intelektas, vazos žiedimas imitaciniu žiedimo ratu, Lietuvos keramikos istorijos interaktyvi ekspozicija (Keramikos paviljone)

21.00 Pučiamųjų instrumentų orkestro „Panevėžio trimitai“ koncertas. Solistai: Regina Juškienė (sopranas), Vygintas Trepekūnas (saksofonas), Vytautas Tamulis (akordeonas). Meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Plančiūnas (galerijos kiemelyje)

22.00 Naktinė ekskursija (galerijos kiemelyje)

Renginiai nemokami. Bus filmuojama ir fotografuojama.