Edukacinė ekskursija su gidu „Gamtos formos Juozo Lebednyko kūryboje“ – tai galimybė supažindinti mokinius su panevėžiečio skulptoriaus Juozo Lebednyko kūryba, parodant naujausius menininko kūrinius ir kino kalba papasakojant apie šio menininko asmenybę. Ekskursija skirta  5–12 klasių mokiniams.

Jos metu pamatysite naują dokumentinį filmą apie panevėžietį skulptorių Juozą Lebednyką. Gidas supažindins su paroda „Juozo Lebednyko mažoji skulptūrinė plastika, pastelės, piešiniai“.

Per penkis savo kūrybinio darbo dešimtmečius J.Lebednykas nubrėžė ryškų pėdsaką Panevėžio ir visos Lietuvos meniniame gyvenime, įnešė svarų indėlį į lietuviškos skulptūros panoramos formavimą. Už ištikimybę kūrybai ir savito braižo puoselėjimą 2018 metais jis apdovanotas Lietuvos dailininkų sąjungos „Auksiniu ženkliuku“, svarbiausiu Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) apdovanojimu.

Nuo pat kūrybinio darbo pradžios dailininkas aktyviai dalyvavo parodiniame gyvenime, surengė 28 personalines parodas, dalyvavo daugiau kaip 70 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje (Austrijoje, Belgijoje, Danijoje, Italijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Turkijoje, Vokietijoje), septyniuose tarptautiniuose simpoziumuose Lietuvoje ir Latvijoje.

***

Kaina: vaiko parodos bilietas  1,00 Eur  x mokinių skaičius + 8 Eur gido paslauga

Edukacinė ekskursija vyks Keramikos paviljone  (Respublikos g. 3, Panevėžys) iki kovo 13 dienos.

Registracija ir daugiau informacijos – tel. (8-45) 584803, el. p. viesinimas@arspanevezys.lt