Edukacinė kūrybinė programa suaugusiesiems

„Šamotinė švilpynė“ (2 užsiėmimai)

Kovo 15 d. 17 val. (I) ir kovo 22 d. 17 val. (II)

Balandžio 6 d. 17 val. (I) ir balandžio 13 d. (II) 17 val.

Švilpynė – vienas seniausių keramikos dirbinių, sutinkamas daugelyje pasaulio šalių ir kultūrų. Senovėje švilpynė turėjo sakralinę reikšmę ritualuose ir apeigose. Taip pat  buvo naudojama ir kaip muzikos instrumentas,  ir kaip vaikų žaislas. Švilpynė – keramikos ir miniatiūrinės skulptūros žanras, turintis gilias baltiškas tradicijas.

I užsiėmimas. Būsite supažindinti su šamotinės švilpynės lipdymo būdais, pramoksite pasigaminti švilpimo mechanizmą. Po to lipdysite keramikinę figūrėlę (paukštį, ožiuką, avinuką ir kt.), ją dekoruosite ir pritaisysite švilpimo mechanizmą.

II užsiėmimas. Sužinosite apie šamotinių dirbinių dekoravimo glazūromis galimybes. Šamotinę švilpynę dengsite įvairių spalvų glazūromis, taip pat naudosite sausas glazūras įtrynimui.

Po edukacijos darbas bus išdegtas.

Kaina:7.00+7.00═14.00 Eur

Registracija el.p. edukacija@arspanevezys.lt

Prašome registruotis individualiai. Vietų skaičius ribotas.

***

Edukacinė kūrybinė programa vaikų ir mokinių grupėms

,,Lietuviškas peizažas molyje“

Lietuva turi savo veidą ir išskirtinį identitetą. Lietuva ne tik Europos geografinis centras, bet ir šalis, kuri gali didžiuotis savo istorija, tradicijomis, nuostabia gamta.

Užsiėmimo metu sužinosite, kuo ypatinga molio rūšis šamotas, kas iš jo gaminama ir kur jį galima panaudoti. Taip pat sužinosite, kas yra reljefas ir kaip jis skirstomas.

Po to gaminsime keraminę plokštelę. Ant jos pasidarę piešinį, lipdysime lietuvišką peizažą – gamtos ar urbanistinį. Galop jį dekoruosime įvairiais būdais.

Po edukacijos darbas bus išdegtas.

Kaina: 2,50 Eur

Registracija el.p. edukacija@arspanevezys.lt