Jau tapo tradicija, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo 11-ąją Panevėžio miesto dailės galerijos skyriai lankytojus priiminėja nemokamai. Fotografijos galerija ir Keramikos paviljonas panevėžiečių ir miesto svečių tądien lauks nuo 11 iki 16 valandos.

Fotografijos galerijoje (Vasario 16-osios g. 11) galima susipažinti su jau septynioliktą kartą Lietuvoje surengto nacionalinio konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ paroda. Tai geriausios 2018 metų šalies spaudos fotografų sustabdytos akimirkos, įvertintos tarptautinės komisijos.

13 val. Fotografijos galerijos vedėjas, parodų kuratorius Sigitas Laurinavičius ves ekskursiją, pasakojančią apie šią parodą.

Keramikos paviljono (Respublikos g. 3) pirmame aukšte eksponuojama panevėžiečio Eugenijaus Čibinsko paroda „Sąmoningi atsitiktinumai“. Menininko kūryboje reiškiasi organiškos augmenijos formos: grybų, kerpių, šakotų augalų pavidalai apgaubia įvairių laikotarpių darbus. Ne išimtis ir naujausias kūrybinis ciklas – „Sąmoningi atsitiktinumai“. Parodoje eksponuojami kūriniai, tarsi paprastą kasdienę buitį menantys radiniai, apaugę išorinio pasaulio patirtimis ir įspūdžiais.

Keramikos paviljono antrame aukšte ir galerijos kiemelyje lankytojai išvys Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų kūrinius. Tai tik nedidelė dalis šiuolaikinės keramikos kolekcijos, garsinančios Panevėžį toli už šalies ribų.

Primename, kad įėjimas į galerijos kiemą – pro vartus iš Respublikos gatvės pusės, priešais kavinę „Nendrė vėjyje“.