Festivalis ,,Dūdų vasara“ Panevėžyje skaičiuoja jau 18-ąjį sezoną, ir šią vasarą, kiekvieną penktadienio vakarą, Panevėžio miesto dailės galerijos kiemelyje, ištikimiausius klausytojus vėl džiugins nepakartojamais koncertais ir muzikinėmis staigmenomis.

Projekto iniciatorius ir vadovas Remigijus Vilys kviečia panevėžiečius ir miesto svečius klausytis gražiausių vasaros koncertų ciklo po atviru dangumi. Kassavaitinės muzikinės eisenos, kurios prasidės 17 val. Laisvės aikštėje, lydės klausytojus iki galerijos, kur vyks šešiolika vasaros festivalio koncertų.

Orkestrų atliekama muzika klausytojai mėgausis jaukiame Panevėžio miesto dailės galerijos kiemelyje (Respublikos g. 3). Jame nuo birželio 4 iki rugsėjo 24 dienos, net 16 penktadienių, skambės specialiai festivaliui paruoštos muzikinės programos, kurias atliks profesionalūs orkestrai ir charizmatiški bei aktyvią koncertinę veiklą vykdantys mėgėjų kolektyvai.

„Džiugu, kad jau antrą kartą šis puikus muzikinis renginys vyks galerijos kieme, turinčiame ypatingą aurą. Juk čia eksponuojami Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų kolekcijos kūriniai, tad žiūrovai turės galimybę ne tik paklausyti muzikos, bet ir pasigėrėti šiuolaikinės keramikos menininkų darbais,“ – sakė galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Festivalį birželio 4 dieną pradės kolektyvas iš Vilniaus ,,Allegrettoband“ (vadovas Juozas Vasiliauskis). Tai 2006 m. susibūręs profesionalių muzikantų kolektyvas, kurio repertuare įvairi muzika: pramoginė (samba, čia čia čia, rumba, tango ir t.t.), liaudies ( lietuvių, italų dainos, valsai, polkos) ir vokiečių „alaus muzika“. „Allegrettoband“ – tai šaunių vyrukų grupė, gebanti pralinksminti ir didžiausią niūruolį, o jų atliekami smagūs kūriniai paglostys ausį ir patyrusiam muzikos mylėtojui.

Festivalyje šią vasarą taip pat  skambės Lietuvos kariuomenės, Karinių oro pajėgų, Vidaus reikalų ministerijos orkestrų ir jaunimo orkestrų atliekama muzika. Taip pat lauks ypatingos staigmenos – išskirtinis charizmatiškųjų „Vilnius Vibe Trio“ pasirodymas, svečių iš užsienio ir Lietuvos orkestrų bendri muzikiniai projektai.

Birželio mėnesį „Dūdų vasaros“ koncertuose skambės:

birželio 4 d. – „Allegrettoband (vadovas Juozas Vasiliauskis);

birželio 11 d. –  Lietuvos kariuomenės orkestras (vadovas majoras Egidijus Ališauskas);

birželio 18 d. – Lietuvos vidaus reikalų ministerijos orkestras (meno vadovas ir dirigentas Eimantas Anskaitis);

Birželio 25 d. – „Vilnius Vibe Trio“: Marius Šinkūnas (vibrofonas), Nerijus Bakula (akordeonas), Rolandas Butkevičius (fleita, klarnetas ir saksofonai).

Visi koncertai nemokami. Pradžia 17 val. Vietų skaičius ribotas. Renginiuose bus filmuojama ir fotografuojama.

Primename, kad muzikinės eisenos ir koncerto metu bus laikomasi visų tuo metu galiojančių karantino ribojimų. Klausytojai (vyresni nei 6 m.) privalo viso renginio metu dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

Festivalį organizuoja Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija kartu su Panevėžio miesto dailės galerija. Partneriai – „Muzikinis rūsys“,  „Nendrė vėjyje“ ir kavinė „Galerija XX“.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė.

 

Nuotraukoje:

2000 metų „Dūdų vasaros“ akimirka.