Kovo 2 dieną 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje vyks Izraelio džiazo  atlikėjų Iris ir Ofer Portugaly koncertas. Šis kūrybinis tandemas gerai žinomas šiuolaikinės muzikos pasaulyje.

Iris Portugaly – vokalistė, būgnininkė ir kompozitorė. Ji vadovauja Izraelio Rimon džiazo ir šiuolaikinės muzikos mokyklai.  Ofer Portugaly – pianistas, kompozitorius ir aranžuotojas, minėtos mokyklos tarybos narys. Šiuo metu pora taip pat vadovauja populiariai Izraelio džiazo ir gospelo muzikos grupei.

Iris ir Ofer Portugaly gimė Izraelyje, o susipažino 1987-aisiais Berklee muzikos koledže Bostone (JAV). Ten su kolegomis įkūrė džiazo kvartetą ir pradėjo koncertuoti klubuose.

1991 m. jie grįžo į Izraelį ir įsitvirtino kaip atlikėjai bei kompozitoriai, kuriantys originalią džiazo muziką, nuspalvintą šios Viduržemio jūros šalies etnokultūros, Izraelio klasikos ir naujai aranžuotų džiazo elementų.

1994 m. pora išleido pirmąjį albumą, sulaukusį šilto kritikų, auditorijos atsiliepimo ne tik šalyje, bet ir Japonijoje. Įkvėpti šios sėkmės 1995-aisiais atlikėjai išleido antrąjį albumą „Rojus“ (“Eden”).

1999 m. Izraelio ambasadoriaus Nigerijoje kvietimu Iris ir Ofer Portugaly lankėsi šios šalies sostinėje Lagose ir koncertavo tarptautinei bendruomenei bei vietos verslo atstovams. Čia jie išgirdo gospelo muziką ir grįžę į Izraelį nusprendė Rimon džiazo ir šiuolaikinės muzikos mokykloje suburti gospelo muzikos grupę.

Per tris dešimtmečius  Iris ir Ofer Portugaly sukūrė unikalią Izraelio džiazo kalbą, dėliodami originalią mozaiką iš Izraelio muzikos, tradicinių žydų liturginių giesmių ir džiazo elementų. Muzikų pora yra ne tik produktyvūs, kuriantys menininkai, populiarūs atlikėjai, bet ir puikūs pedagogai, daug savo žinių ir energijos skiriantys jaunajai kartai.

Koncerto organizatoriai – Izraelio ambasada Lietuvoje ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Koncertas nemokamas.