Panevėžio miesto dailės galerija ir jos skyriai – Fotografijos galerija ir Keramikos paviljonas kovo 17 dieną jau laukia lankytojų.

„Vizualiojo meno mylėtojams parengėme dvi naujas parodas. Keramikos paviljone atidaroma keramikos simpoziumo „Anagama LT 2020“ paroda, Fotografijos galerijoje – Sauliaus Saladūno fotografijų paroda „Atminties rekonstrukcija“, – sakė Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Nespėjusieji iki karantino aplankyti parodų pagrindiniame, atnaujintame, galerijos pastate kviečiami tai padaryti dabar: pratęstas parodos „MO Panevėžyje. 90-ųjų DNR“ ir Panevėžio dailės patriarcho Kazio Naruševičiaus retrospektyvinės parodos „Esantis“ veikimo laikas.

„Džiaugiamės pagaliau galėdami atverti galerijos duris ir kartu primename, kad visi – tiek lankytojai, tiek darbuotojai –  turėsime labai atsakingai laikytis būtinų saugumo priemonių. Už bilietus rekomenduojame atsiskaityti mokėjimo kortele. Taip pat ribosime lankytojų skaičių, tad jeigu galerijoje lankytojų bus daugiau, nei leidžiama, maloniai prašysime palaukti“, – sakė E. Žukauskas.

Į Dailės galeriją ir Keramikos paviljoną vienu metu bus įleidžiama ne daugiau nei 17 lankytojų, ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius, į Fotografijos galeriją –  2 asmenys ar šeima (ne daugiau 3 asmenų).

Prie įėjimo į ekspozicinę erdvę bus matuojama visų lankytojų kūno temperatūra ir nebus įleidžiami atėjusieji, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Lankytojų bus prašoma: būtinai dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus 2 metro atstumo tarp kitų lankytojų ir darbuotojų, laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas), taip pat atsižvelgti į žodinius personalo nurodymus viso apsilankymo metu.

Išsamiau apie parodas: 

https://arspanevezys.lt/keramika/2021/03/15/keraminiu-skulpturu-simpoziumo-anagama-lt-2020-paroda/

https://arspanevezys.lt/foto/2021/03/15/sauliaus-saladuno-fotografiju-paroda-atminties-rekonstrukcija-arba-po-55-metu-apie-baba-ir-save/

https://arspanevezys.lt/galerija/2021/03/15/paroda-mo-panevezyje-1990-uju-dnr/

https://arspanevezys.lt/galerija/2021/03/15/kazio-naruseviciaus-retrospektyvine-paroda-esantis/