Šią vasarą galerija sulaukė nemažai svečių iš Lietuvos ir užsienio. Birželio pabaigoje festivalio „Dūdų vasara“ koncerte dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Galerijos direktorius Egidijus Žukauskas supažindino Seimo Pirmininkę su galerijoje veikiančiomis parodomis ir Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų kolekcija.

Galerijos pagrindinėje ekspozicijų erdvėje veikiančią parodą „Panevėžio dailės dienos 2021. Laisvės antologija“ aplankė Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė  Eglė Ganda Bogdanienė. „Paroda, įrodanti Panevėžio regiono menininkų meistriškumą ir gebėjimą aktualizuoti ir vizualizuoti laikmečio problematiką“, – taip ją apibūdino šalies Dailininkų sąjungos pirmininkė.

Galerija sulaukė svečių iš Šveicarijos – čia apsilankė Šveicarijos lietuvių bendruomenės narė Vilija Handshin su vyru Luku Handchin. Juos lydėjo panevėžietis istorikas Juozas Brazauskas,  knygos  „Šveicarų ir lietuvių pėdsakais“, autorius. Daug galerijų įvairiose šalyse aplankę ir meno erdvę Labanore įkūrę Vilija ir Lukas Handchin prisipažino buvę nustebinti Panevėžyje esančios tokios modernios galerijos ir joje sukauptų šiuolaikinės keramikos lobių.

Nuotraukos

Egidijus Žukauskas supažindino Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen su veikiančiomis parodomis.

Vilija ir Lukas Handchin apžiūrėjo galerijos saugyklą.