Gegužės 3 d. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje – Fotografijos galerijoje atidaroma Ekkehardo Grote (Vokietija) fotografijų paroda „Žmonės iš Vakarų šalies – besikeičiantis pasaulis“.

Menininko kūrinių objektas – įvairių kontinentų  miestai ir žmonės. Urbanistinėje fotografijoje autoriui yra svarbi visumos bei individo sąveika.

Fotografo kūrybai būdingas juodos ir baltos spalvų kontrastai. „Juodai balta fotografija, kaip abstrakčioji medija, ypač gerai išryškina lyrinius ir laikui nepavaldžius žmonių būties aspektus“, – teigia autorius.

E.Grote fotografuoti pradėjo anksti, dar besimokydamas paskutinėse gimnazijos klasėse. 1986 metais Bonoje, Vokietijoje, įvyko pirmoji fotografo paroda „Iš Romos į Pietų Ameriką“ . Gyvendamas saloje brazilų šeimoje, jis turėjo galimybę suprasti ir pajusti gyvenimą šioje vietovėje. Brazilija, Kolumbija, Venesuela, Bolivija, Peru, Ekvadoras ir Argentina menininkui suteikė gyvenimiškos ir kūrybinės patirties.

1991 m. Kelne buvo surengta E. Grote fotografijų paroda „Tarp Romos ir Niujorko“.  Ciklą „Žmonės iš Vakarų pasaulio“ menininkas pradėjo kurti 1995 metais.

Fotografas savo kūrinius eksponavo Pietų Amerikoje ir Europoje. 2019 m. E. Grote dalyvavo Panevėžio tarptautinėje fotografijos bienalėje „Žmogus ir miestas“. Joje fotografas pristatė keletą kūrinių, kuriuose individas išskiriamas iš didesnės visumos.

2022 m. Brazilijoje, Vitorijos mieste, surengta E. Grote paroda „Laiko dvasia“.

Paroda „Žmonės iš Vakarų šalies – besikeičiantis pasaulis“ Fotografijos galerijoje Panevėžyje veiks iki birželio 10 dienos.