Rugsėjo 2 d., penktadienį, festivalyje DŪDŲ VASARA koncertuos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Tai universalus ir atviras kolektyvas, atliekantis įvairių žanrų ir stilių muziką. Orkestras aktyviai koncertuoja su žymiausiais šalies solistais – perkusininkų ansambliu „Giunter Percussion“ („Drum & Brass“), pianistu Petru Geniušu („XX a. rapsodija“), violončelininku Vytautu Sondeckiu ir kt. Siekis išlikti moderniu, šiuolaikišku ir veržliu kolektyvu atsispindi tarpdisciplininėje koncertinių programų kryptyje – bendradarbiaujama su įvairiais menininkais, gretinami sceniniai žanrai: teatras, modernusis šokis ir kt.

Pastaraisiais metais kartu su aktore ir režisiere Birute Mar sėkmingai pristatyti net du teatralizuoti spektakliai visai šeimai – „Trimito miestas“ ir „Trimito skrydis“. Nuolat ieškantis naujų formų, orkestras glaudžiai bendradarbiauja ir su lietuvių bei užsienio kompozitoriais, užsakomi nauji kūriniai, įgyvendinami muzikos leidybos, edukaciniai projektai, dirigentų seminarai, meistriškumo kursai.

Koncerto pradžia – 17 val., vieta – galerijos kiemelis (Respublikos g. 3).

Festivalį organizuoja Lietuvos Varinių Pučiamųjų Instrumentų Orkestrų Asociacija (LBBA) kartu su Panevėžio miesto dailės galerija. Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė.

Koncertas nemokamas. Vietų skaičius ribotas.

***Renginyje bus filmuojama ir fotografuojama.

D. Matvejevo nuotrauka