Gegužės 27 d. festivalyje „Dūdų vasara“ skambės džiazas.  Galerijos kiemelyje nuo 17 val. koncertuos JAZZ TRIO: trombonininkas Donatas Bukauskas, perkusininkas Arvydas Joffė ir pianistė Agnė Pasaravičienė.

Donatas Bukauskas – trombonininkas, vokalistas, liaudies, pop ir džiazo muzikos atlikėjas, aranžuotojas, talentingas improvizacijos ir kompozicijos meistras, originalių muzikos projektų bei kompozicijų autorius, pedagogas. Klaipėdos universitete baigė Džiazo muzikos studijų programą ir įgijo bakalauro laipsnį, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – magistro laipsnį.

Jo kūrybinėje biografijoje – koncertinė veikla su įvairios sudėties ir stilių ansambliais, orkestrais, žymiais šalies bei užsienio džiazo muzikos atlikėjais Lietuvoje ir užsienyje (Europoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Jungtinėse Amerikos Valstijose).

Jau nuo studijų laikų dalyvauja konkursuose, dainų šventėse, džiazo muzikos festivaliuose, subūrė  grupę JAZZMAITIJA. Su savo grupe Donatas Bukauskas  nepriekaištingai užsirekomendavo ne tik kaip naujų, originalių muzikos projektų bei kompozicijų autorius, bet ir aukšto profesinio lygio solistas – improvizatorius, talkinęs įvairios sudėties muzikiniams ansambliams bei orkestrams.

Arvydas Joffė – vienas išraiškingiausių Lietuvos būgnininkų. Pripažinimą jis pelnė būdamas šešiolikos, kai buvo išrinktas geriausiu būgnininku Liepojos „Dzintars“ festivalyje Latvijoje.

Savo profesinės karjeros pradžioje (8-ajame dešimtmetyje) grojo roko grupėse, vėliau prisijungė prie „Oktavos vokalinio-instrumentinio ansamblio. Džiaze debiutavo dar studijuodamas Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) Klaipėdos fakultete. Klaipėdoje bendradarbiavo su Sauliaus Šiaučiulio kvartetu ir Prano Narušio bigbendu. Grįžęs į gimtąjį Kauną jis subūrė savo bigbendą, koncertavo su Romualdo Grabšto kvartetu ir Gintauto Abariaus trio, grojo Kauno bigbende, buvo Vladimiro Čekasino kvarteto narys.

A. Joffė solo programose pasirodo nuo 1992 metų. Perkusininko koncertai atskleidžia jo neišsenkančią vaizduotę ir platų išraiškos priemonių spektrą. Išradingai derindamas akustinius ir elektroninius mušamuosius instrumentus, jis kuria teatrines istorijas, prisotintas netikėtų dramatiškų posūkių ir energetinių protrūkių.

Nuo 2003 m. būgnininkas aktyviai koncertuoja su „Lietuvos džiazo trio“, kuriame dalyvauja ir jo kolegos Vytautas Labutis bei Leonidas Šinkarenko. Ansamblis gastroliavo Suomijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Japonijoje.  A. Joffė  dalyvavo daugelyje  Europos džiazo festivalių su įvairiais ansambliais, atstovavo Lietuvai pasaulinėje parodoje EXPO 2005 Japonijoje, EXPO 2008 Ispanijoje, Tarptautinėje muzikos mugėje MIDEM Prancūzijoje, Kanuose (2005 m.) ir Tarptautinėje knygų mugėje Italijoje, Turine (2006, 2007 m).

Agnė Pasaravičienė – jaunosios kartos pianistė ir kompozitorė, kuri savo kuriamoje bei atliekamoje muzikoje derina modernaus džiazo bei šiuolaikinės klasikinės muzikos elementus. A.Pasaravičienė kuria muziką skirtingų sudėčių instrumentiniams ansambliams, tokiems kaip fortepijono ir kontraboso duetas, modernaus džiazo kvartetas ir solo fortepijonas.

Pastaraisiais metais kompozitorės kūriniai pelnė ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose kompozitorių konkursuose. Agnę, kaip atlikėją, scenoje galima išvysti tiek ansamblių vadovės, tiek ir akomponuojančios muzikantės vaidmenyse.

Pianistė su skirtingais muzikiniais kolektyvais ne kartą yra koncertavusi Lietuvoje ir užsienyje – Danijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Latvijoje ir Maltoje. Ji yra išleidusi ne vieną muzikos albumą.

***

Vietų skaičius ribotas. Koncerte bus filmuojama ir fotografuojama.

Festivalį organizuoja Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija kartu su Panevėžio miesto dailės galerija.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė.