Ekskursijos metu ne tik pamatysite didžiąją dalį Panevėžio miesto dailės galerijoje sukauptos šiuolaikinės keramikos kolekcijos, bet ir sužinosite, kuo ši kolekcija unikali, išgirsite daug įdomių pasakojimų, nutikusių per jau trisdešimt metų skaičiuojančią Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų istoriją.

Kaip gimė idėja Panevėžyje rengti tarptautinius keramikos simpoziumus? Kokių pasaulinio garso keramikų jose dalyvauta? Kuo ypatinga lietuvių šiuolaikinės keramikos mokykla? Kas yra akmens masė? Kaip keramikos kūriniuose atsiranda spalva? Koks menininkas,  atvykęs į Panevėžio simpoziumą, iš naujo atrado savo tėvynę? Kuo yra svarbus autobusas Nr. 6?

Tai tik nedidelė dalis klausimų, į kuriuos rasite atsakymus ekskursijos po Dailės galerijos Keramikos paviljoną ir galerijos kiemelį metu (Respublikos g. 3, Panevėžys). Kartu aplankysite ir pirmame paviljono aukšte veikiančią keičiamą parodą.

Ekskursija vedama lietuvių, anglų, rusų kalba pasirinktinai.

Kaina:

parodos bilietas x lankytojų skaičius  +  8 Eur  už gido paslaugą

Registruojamos grupės iki 30 žmonių. Prašome užsisakyti ne vėliau kaip prieš savaitę tel. (8-45) 584803, el.p. parodos@arspanevezys.lt