Birželio 27 dieną Panevėžio miesto dailės galerijos edukacijos specialistai Artūras Stančikas ir Eugenijus Čibinskas vyko į Kunigiškius, žymiojo dailininko Kajetono Sklėriaus (1876–1932) tėviškės kaimą, kur susibūrė kūrybingas  jaunimas. Tai tradicinė kūrybinė stovykla, kurią rengia VšĮ „Atvertos langinės“. Šiemet Kunigiškiuose liejosi akvarelė ir iš molio gimė spalvingi paukščiai.

„Spalvota molio paukštė“ išskleis sparnus kūrybiškumo skrydžiui. Kodėl molis ir akvarelė? Artėsime prie įstabiosios Kajetono Sklėriaus kūrybos esmės. Šis menininkas buvo skulptorius, tapęs akvarelės Lietuvoje pradininku. Sekame jo pėdomis – susipažinsime, išbandysime ir mokysimės dviejų trapiausių ir jautriausių meno rūšių“,– taip šių metų kūrybinius tikslus įvardijo organizatoriai.

Galerijos edukatoriai vedė keramikos kūrybines dirbtuves Rokiškio, Utenos, Kupiškio ir Anykščių meno mokyklų mokiniams. Dirbtuvių dalyviai susipažino su šamoto, kitaip vadinamo akmens mase, lipdymo ypatybėmis ir kūrė keraminius paukščius. Šis edukacinis vyksmas – tai Dailės galerijos kūrybinis indėlis į VšĮ „Atvertos langinės“ rengiamą projektą. 

Projektą iš dalies remia: Lietuvos kultūros taryba, Anykščių kredito unija.

Kristinos Striukienės, Vytauto Bagdono nuotr.