Rugsėjo 7–12 dienomis Panevėžyje vyks Tarptautinis lėlių teatrų festivalis “Lėlė  gatvėje 2018”. Miesto gimtadienio šventės šurmulyje žiūrovai turės galimybę išvysti profesionalius lėlių teatrus iš Lietuvos, Ukrainos, Bulgarijos, Estijos, Irano, Lenkijos ir Vokietijos.

Šiuometinis festivalis „išgriaudamas“ sienas gerokai išsiplečia, iš kamerinės aplinkos – į gatvės erdvę. Spektakliai bus rodomi iš dviejų teatro vežimų Dailės galerijos ir Lėlių vežimo teatro kiemeliuose.

Kiekvienas spektaklis – tai nauja lėlių valdymo technika, kiti aktoriaus ir lėlės, aktorių ir publikos santykiai, todėl žiūrovai, pasikliaudami vaizdine medžiaga, aktorių perteikiamais jausmais bei kiekvienos pasaulio šalies kultūrinių idėjų savitumu, persikels kiekvieną kartą į kitą pasaulį, kur pamatys ir pajus vis kitą istoriją. Pagrindinis festivalio tikslas – tapti atvira ir kūrybiška erdve, kurioje kuo daugiau žmonių galėtų pažinti lėlių teatrą ir pažvelgti į jį iš kuo įvairesnių ir netikėčiausių kampų.

Dailės galerijos kiemelyje (Respublikos g. 3) vyks keturi Tarptautinio lėlių teatrų festivalio  „Lėlė gatvėje” spektakliai:

Rugsėjo 7 d. 14.30 val. Kauno „Nykštuko“ lėlių teatras (Lietuva). „Čiukas, mažas didelis paršiukas“, aut. ir rež. D. Armanavičius

Rugsėjo 7 d. 17 val. Nikolajevo lėlių teatras IST ART (Ukraina). Š. Pero „Batuotas katinas“, rež. R. Grebeniuk

Rugsėjo 8 d. 13 val.  Viljandžio lėlių teatras (Estija). „Meškiukas Ottas nori miegoti“, aut. ir rež. A. Looris

Rugsėjo 9 d. 13 val. Žytomyro lėlių marionečių teatras-studija COMPLIMENT (Ukraina). „Juokingas retro“ ir „Pūkuotas šou“, aut. ir rež. S. Solovjov

 

Festivalio spektakliai nemokami.

 

Tarptautinio lėlių teatrų festivalio „Lėlė gatvėje 2018“ Panevėžyje organizatoriai: Panevėžio miesto savivaldybė, Panevėžio lėlių vežimo teatras ir Panevėžio miesto dailės galerija.