Rugsėjo 5 dieną nuo 11 iki 18 val. Panevėžio miesto dailės galerija kvies panevėžiečius ir miesto svečius ne tik aplankyti naujas ekspozicijas, bet ir dalyvauti įvairiuose renginiuose.

„Atsinaujinusį pagrindinį galerijos pastatą atidarysime paroda „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“. Tai tradicinė paroda, kurioje pristatomi pastarųjų dvejų metų regiono menininkų darbai. Ji bus eksponuojama per abu galerijos aukštus, taip pat ir Fotografijos galerijoje“, – sakė Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Keramikos paviljono antrame aukšte lankytojai išvys naują ekspoziciją „Dėlionės. Iš Panevėžio tarptautinių keramikos simpoziumų kūrinių kolekcijos“. Čia bus eksponuojamos keramikos instaliacijos, Lietuvos ir užsienio menininkų sukurtos iki 2000-ųjų metų.

„Norintieji ne tik apžiūrėti parodas, bet ir išgirsti parodų kuratoriaus pasakojimą, kviečiami į ekskursiją po ekspozicijas. Vaikams ir jaunimui Panevėžio dailininkai ves edukacinius kūrybinius užsėmimus. Atidarymo dienos finalui – naujausias Monikos Dirsytės performansas „Pan/demos“, jau sulaukęs didelio šiuo žanru besidominčių žmonių ir Lietuvos žiniasklaidos dėmesio“, – sakė galerijos direktorius.

Dailės galerijos atidarymo renginių programa

11.00 Galerijos atidarymas: parodos „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“ pristatymas ir ekskursija po atnaujintą ekspoziciją

12.00 Edukacinė kūrybinė keramikos programa vaikams „Prisimenu atostogas kaime“

13.00 Menininkų grupės „D-junket“ linoraižinio kūrybinės dirbtuvės moksleiviams (registruotis el.p. viesinimas@arspanevezys.lt. tel 8-45 584803)

15.00 Monikos Dirsytės performansas „Pan/demos“

15.30 Projekto „Kooperacija“ kūrybinės dirbtuvės su Arvydu Gudu – teatro „Menas“ kiemo sienų tapymas (Vasario 16-osios g. 19)

Įėjimas laisvas. Renginiuose bus filmuojama ir fotografuojama.