Rugsėjo 5 dieną lankytojams duris atvers atsinaujinusi Dailės galerija. Tai didžiausia parodų erdvė Panevėžio regione.

„Gilyn į meną“ – tokiu šūkiu pradėsime naują Panevėžio miesto dailės galerijos gyvavimo etapą. Mūsų tikslas – kad atėjusieji į galeriją ne tik susipažintų su vizualiojo meno reiškiniais, bet ir turėtų galimybę įsigilinti į meno procesus, patirti ir analizuoti kūrinius.  Modernioje, šviesioje suremontuotos galerijos erdvėje eksponuojami kūriniai kvies stabtelėti ilgesniam laikui, įdėmiau juos apžiūrėti, apmąstyti. Tikimės, kad tai skatins ir lankytojų  meninę saviraišką, jų norą patiems patirti kūrybos džiaugsmą“, – sakė galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Lankytojus galerija pasitiks atsinaujinusi tiek viduje, tiek išorėje. Atidengta ir restauruota autentiška raudonų plytų mūro siena su langais jau tapo ryškiu vizualiniu renovuotos Respublikos gatvės akcentu. Šiuolaikinėmis linijomis ir formomis atsiveria pastato fasadas. Naują rūbą įgijusi galerija organiškai jungiasi su prieš penkerius metus pastatytu Keramikos paviljonu.

„Kokybiškesnei, įvairesnei galerijos veiklai pasitarnaus ne iš karto pastebimi, bet labai svarbūs pokyčiai: apšiltintos pastato sienos, įrengtos apšvietimo, įgarsinimo ir vėdinimo sistemos, nauja multimedijos įranga ir pagaliau įsigyta keramikos degimo krosnis edukaciniams kūrybiniams užsiėmimams“, – sakė E. Žukauskas.

Norintieji pasigilinti į dailės istoriją, pavartyti meno albumus, katalogus bus laukiami naujoje  galerijos erdvėje – informaciniame centre, kuriame ras per trisdešimt metų galerijos išleistus  leidinius, taip pat Lietuvos ir užsienio menininkų bei rėmėjų dovanotas knygas apie vizualųjį meną.

„Jau vyksta pasirengimas didelei parodai, kuria atidarysime naują galerijos sezoną. Dailės galerijos atidarymo renginių visuomenei, vyksiančių  rugsėjo 5 dieną,  programą paskelbsime kitą savaitęׅ“, – pažadėjo galerijos direktorius.

Pagrindinio Panevėžio miesto dailės galerijos pastato atnaujinimo darbai buvo pradėti 2018 metų pabaigoje. Tam gauta beveik 1 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų. Panevėžio savivaldybė  prisidėjo daugiau kaip 343 tūkst. eurų suma. Pastatą remontavo viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Kriautė“.