Dailės galerija vyresnių klasių moksleivius kviečia į edukacinę kūrybinę programą „Šiuolaikinis natiurmortas”.

Pirmiausia dalyviai bus supažindinti su parodos „Aukštaitijos dailė 2018. Memento mori“ ekspozicija, natiurmorto ir memento mori motyvo istorija. Vaikai, pasinaudodami įvairiomis priemonėmis, patys komponuos šiuolaikinį, vartotojišką visuomenę atspindintį natiurmorto pastatymą. Edukacijos dalyviai bandys analizuoti socialinio tinklo „Instagram“ iššauktą madą visuomenei pristatyti savo gyvenimą gražų ir sukomponuotą tarsi paveiksle. Savo pačių sukurtą kompoziciją vaikai nusifotografuos ir panorėję retušuos įvairių filtrų pagalba. Po užsiėmimo su edukatoriumi aptars savo pasirinkimus, tokios kompozicijos tikslus ir siekius, bandys analizuoti to prasmę.

Užsiėmimai vyksta Panevėžio miesto dailės galerijoje (Respublikos g. 3). Priemonių ir medžiagų, reikalingų kūrybai, suteiks galerija. Tereikia turėti išmanųjį įrenginį su nuotraukų redagavimo programėle (filtrais). Registruotis telefonu (8 45) 584803, el. p.  parodos@arspanevezys.lt

NEMOKAMA

 

Taip pat visų klasių moksleiviai yra kviečiami į ekskursijas po parodą „Aukštaitijos dailė 2018. Memento mori”. Mokiniai bus supažindinti su natiurmorto istorija, memento mori motyvo atsiradimu ir vystymųsi, parodos ekspozicija.

Registruotis telefonu (8 45) 584803, el. p.  parodos@arspanevezys.lt

NEMOKAMA