Dailės galerijoje rengiami edukaciniai kūrybiniai užsiėmimai – tai galimybė lavinti savo fantaziją ir susipažinti su įvairiomis dailės technikomis. Vaikus ir moksleivius kviečiame į du kūrybinių programų ciklus.
Edukacinių kūrybinių programų ciklas PANEVĖŽIO KERAMIKŲ KŪRYBOS INTERPRETACIJOS

Bus supažindinama su Panevėžio šiuolaikinės keramikos menininkų kūrybos ypatumais ir mokoma sukurti originalų šamoto darbą.

IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKAMS IR MOKSLEIVIAMS  (registruojamos grupės nuo 10 iki 30 vaikų)

„Nerutė Čiukšienė: keramikos tekstilė. Dekoratyvinis ažūrinės keramikos puodukas su gyvūno figūrėle“

Užsiėmimo dalyviai bus supažindinti su šios keramikės kūrybos ypatumais. Edukatoriai  mokys formuoti šamotą. Kiekvienas iš dalyvių nusilipdys ažūrinį šamoto indą su gyvūno motyvu.

„Egidijus Radvenskas: medžiagiškumo manipuliacijos. Dekoratyvinė  lėkštė su fosilijų atspausdais“

Užsiėmimo dalyviai bus supažindinti su šio keramiko kūrybos ypatumais. Edukatoriai  mokys formuoti šamotą. Kiekvienas iš dalyvių nusilipdys lėkštę ir dekoruos ją kriauklių, šakų, kankorėžių įspaudais.

„Vilija Balčiūnienė: veidų topografija. Reljefinio portreto kūrimas“

Užsiėmimo dalyviai bus supažindinti su šios keramikės kūrybos ypatumais. Edukatoriai mokys lipdyti šamotą. Vaikai turės galimybę sukurti originalų reljefinį portretą – mamos, tėvelio, brolio, sesutės ar senelio. Norintieji galės imtis autoportreto kūrimo.

 

„Juozas Lebednykas: keraminių vėžlių pasaulis. Šamotinio vėžliuko kūrimas“

Edukatoriai pristatys žinomo skulptoriaus, keramiko Juozo Lebednyko kūrybą. Bus mokoma formuoti šamotą. Kiekvienas užsiėmimo dalyvis sukurs originalią keraminę dėžutę-vėžlį.

„Rimantas Skuodis (1951– 2015): mitologijos motyvai. Keraminio suvenyro Namų angelas kūrimas“. Žinomo panevėžiečio keramiko kūryboje svarbią vietą užėmė mitologinių dievybių motyvai.  Jaunuosius keramikos mylėtojus ne tik supažindins su šio menininko kūryba, bet ir mokys iš šamoto nulipdyti šamotinę Namų angelo skulptūrėlę.

Užsiėmimo kaina vaikui – 1,50 Eur. Priemonių ir medžiagų, reikalingų kūrybai, suteiks galerija. Registracija vykdoma ir informacija teikiama tel. (8 45) 584803, el.p diana@arspanevezys.lt

 —————————–

 PROJEKTAS „ŠIMTMETIS SU GĖLE”

Edukacinių kūrybinių programų ciklas ORIGINALUS ŠAMOTINIS VAZONAS

IKIMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKAMS IR MOKSLEIVIAMS  (registruojamos grupės nuo 10 iki 30 vaikų)

Edukacinė kūrybinė programa „Dvispalvis vazonas gėlei“.  Vaikai bus supažindinti su šamoto lipdymo ir kelių spalvų akmens masės formavimo galimybėmis. Kiekvienas užsiėmimo dalyvis sukurs sluoksniuotą šamotinį vazoną gėlei.

Užsiėmimo kaina vaikui – 1,50 Eur. Priemonių ir medžiagų, reikalingų kūrybai, suteiks galerija. Registracija vykdoma ir informacija teikiama tel. (8 45) 584803, el.p. diana@arspanevezys.lt