Spalio 25 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje vyks susitikimas su parodos „Aukštaitijos dailė 2018. Memento mori“ autoriais – dailininkais Artūru Stančiku, Eugenijumi Marcinkevičiumi, Egle Norkute ir Rūta Povilaityte. Menininkai skaitys pranešimus ir pristatys savo kūrybą.

Stančiko pranešimo tema – „Minimalizmo estetika: kūrybos keliai ir klystkeliai“. Dailininkas nagrinės kūrybos įvairiapusiškumo klausimus, perėjimus nuo vieno žanro prie kito: grafikos, tapybos, skulptūros, freskos.

Tapytojas E. Marcinkevičius apibrėš pagrindinius savo kūrybos bruožus, aptars tapybinių abstrakcijų ištakas ir variacijas.

Norkutės pranešime „Alogiškos jungtys Eglės Norkutės figūratyvinėje tapyboje“ bus kalbama apie vizualinius triukus, pokštus ir realybės pamėgdžiojimus. Taip pat autorė apibūdins tapybos procesą, pasitelkiamą asmeninį vaizdų archyvą, tapybos technikas, savo kūrybos inspiracijas, ištakas ir tolimesnius kūrybinius planus.

Rūta Povilaitytė paskaitoje „Vartotojiškumo kritika mene“ pateiks istorinę vartotojiškumo kritikos mene apžvalgą, taip pat per savo kūrybos prizmę aiškinsis, kaip produktas transformavosi į simbolį ir visuomenės patirtį.

Renginys nemokamas.