Vasario 28 d. 16 val. Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakultete, Pelėdų kalno galerijoje (A.Mackevičiaus g. 27, Kaunas) atidaroma Panevėžio dailininkų paroda 4D . Tai tapytojų, Sigito Laurinavičiaus, Artūro Stančiko ir keramikos menininkų Eugenijaus Čibinsko, Egidijaus Radvensko bendras projektas, jungiantis skirtingus autorius ir atskleidžiantis keturias kūrybos dimensijas.

Grafiko, tapytojo A. Stančiko projekte „Vieta“ (2017 m.), pasitelkus dokumentines ir abstrakčias išraiškos formas, siekiama atskleisti asmeninį santykį su miestu ir paskatinti žiūrovus susimąstyti ne tik apie kasdien matomus vaizdus, bet ir apie galimybes juose įžvelgti šį tą daugiau.

Dizainerio, skulptūrų, objektų, instaliacijų kūrėjo E. Radvensko objektų ciklo „Refleksijos“ (2015 m.) pagrindinė idėja – iš nuolat kintančios tikrovės atsirinkti sau aktualius objektus ar reiškinius ir parodyti juos kitu kampu, kitame kontekste, reflektuoti kitokią jų prasmę ar reikšmę, kartais nevengiant ironijos ar sarkazmo, bet nesiekiant pamokslauti ar kažką įrodinėti.
Keramiko E. Čibinsko kūriniuose – paprastą kasdienę buitį menantys radiniai, apaugę išorinio pasaulio patirtimis ir įspūdžiais. Akmens masės grubumas dar labiau sustiprina visa gaubiančios tankmės įspūdį – tarsi suaugusios medžių šakos saugotų vaizduojamus objektus nuo pernelyg gilaus žiūrovo žvilgsnio įsikišimo į individualių autoriaus jausmų ir kūrybos jungties atsitiktinumus, tačiau suteikiant jam erdvę kurti savas interpretacijas, galiausiai tampančias žiūrovo sąmoningu atsitiktinumu.

Tapytojo S. Laurinavičius 2017 – 2018 m. kurtame projekte „Laiko erozija“ sąmoningai siekiama sugriauti atpažįstamos tikrovės iliuziją ir pateikti ją kaip aiškiai perdirbto, įvairių trikdžių paveikto, vaizdo rezultatą. Tai tarsi mėginimas klausti: ar sugebame atpažinti tai, su kuo susiduriame ir ką mums tai reiškia? Svarbi kūrinių detalė – pavieniai ar grupėmis išdėstyti spalvoti kvadratėliai, atpažįstami kaip skaitmeninio vaizdo pikseliai. Veikiausiai tai tik laikini ženklai ir visa, su kuo susiduriame tėra tik realybės fragmentai ar neiššifruojamų kodų srautai, visiškai mums nepriklausantys ir nepažinūs.

Parodos organizatoriai – Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakultetas, Panevėžio miesto dailės galerija.

Paroda veiks iki kovo 28 dienos.