Dailės galerija, prieš prasidedant  senojo pastato remontui, kviečia į paskutinį renginį šioje erdvėje. Gruodžio 2 dieną 14 val. čia vyks adventinis koncertas „Šventų Kalėdų belaukiant“.

Jau daugelį metų per Adventą kamerinės muzikos koncertą panevėžiečiams dovanoja Panevėžio Rotary klubas. Tradicija tęsiama ir šiemet, tad galerijoje koncertuos žinomi atlikėjai Liudas Mikalauskas (vokalas) ir Vytautas Lukočius (fortepijonas).

Liudas Mikalauskas – vienas žymiausių lietuvių jaunosios kartos bosų, savo išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu pelnęs didžiulę publikos meilę.

Atlikėjas yra tapęs  keliolikos tarptautinių dainininkų konkursų laureatu, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje. L. Mikalauskas yra parengęs daugiau kaip dvidešimt vaidmenų  Lietuvos muzikiniuose teatruose.

Vytautas Lukočius – žinomas pianistas ir dirigentas. Nuo 2004 jis yra Lietuvos kamerinio orkestro dirigentas. V. Lukočius dirigavo Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Norvegijos orkestrams, parengė ir dirigavo koncertus su žymiais Lietuvos ir  užsienio solistais.

Dirigentas yra pelnęs ne vieną apdovanojimą, iš jų: 2006 m. 1-ąją vietą III Jorma Panulos tarptautiniame dirigentų konkurse Suomijoje, 2009 m. aukso medalį ir laureato vardą IV tarptautiniame Eduardo Mata orkestro dirigentų konkurse Meksikoje.

Įėjimas į koncertą laisvas.