Kovo 28 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijos II aukšto erdvėje atidaroma Panevėžio fotografų draugijos „Metų paroda‘17“ . Ji veiks iki balandžio 21 dienos.

Į Panevėžio fotografų draugijos gretas jungiasi pačių įvairiausių profesijų atstovai, tačiau visus juos vienija meilė „šviesos magijai“. Jos nariai – ne tik fotografijos mėgėjai, tačiau ir fotomenininkai, kurie kartu yra neoficialiai ir lyg netyčia įpareigoti perduoti savo žinias bei patirtį kitiems besidomintiesiems.

Skirtingų profesijų ir bendro pomėgio jungtis tarsi suformuoja įvairių žanrų ir technikų atstovus: skaitmeninės technikos asai savotiškai konkuruoja su šiuolaikiniame pasaulyje atsiradusiais „mobilografais“, gamtos stebėtojai parodose mezga dialogą su gatvės vaizdų fiksuotojais. Savo vietą draugijoje randa ir senųjų technikų atstovai – analoginės fotografijos gerbėjai ir „pinholininkai“.

„Postmodernizme išties dažnai „užsiciklinama“ ieškant ypatingų prasmių, kuriant koncepcijas ir būtent pagal tai kuruojant parodas. Šiuo atveju draugijos parodas ir pačią jų veiklą vienija žymiai paprastesnis ir kur kas apčiuopiamesnis  tikslas – fotoaparato pagalba fiksuoti supančią aplinką, procesus ir laiko žymes, nepaisant žanrų skirtumų: ar tai būtų režisuota mados fotografija, ar įspūdingai svajingi gamtos vaizdiniai“, – teigiama parodos anotacijoje.

Panevėžio fotografų draugija šiemet švenčią jau 8-ąjį gimtadienį ir pristato 2017 metų parodą. Kasmetinėse parodose yra eksponuojamas draugijos narių metų darbo rezultatas –  kiekvieno asmeniškai pasirinkta tematika sukurta fotografija. Šiemet dalyvauja rekordinis narių skaičius – 40, iš jų net 4 fotomenininkai.

Kiekvienas autorius per vieną savo darbą parodo, kuo gyveno pastaruosius metus arba kokias temas nagrinėja jau ilgą laiką. Apžvalginių parodų tikslas – įvertinti didesnius ar mažesnius pasiekimus, neišvengiant palyginimų ar sugretinimų ir tam tikro kokybinio vertinimo.

Panevėžio fotografų draugija yra bene didžiausias tokio pobūdžio susivienijimas Lietuvoje, jungiantis net 60 fotografų. Draugijos tikslas – vienyti fotografijos menui neabejingas asmenybes, organizuoti parodas, mokymus, grupines fotosesijas, palaikyti ryšius su kitų miestų fotografų draugijomis.