Vasario 9 d. 14 val. „Cido“ arenoje vyks parodos „Laisvės ir tapatybės ženklai“ atidarymas ir katalogo pristatymas.

„Lietuva mini 100-ąsias valstybės atkūrimo metines. Tai ypač svarbi sukaktis, todėl prasminga apmąstyti, ką mums šiandien reiškia ši data ir kaip mes patys save suvokiame globalizacijos paveiktame pasaulyje. Kitaip tariant, tai siekis pasidalinti savo mintimis ir įžvalgomis apie mūsų šalies laisvę bei tapatybę, per meno kūrinius skleisti pilietines nuostatas“, – sakė projekto vadovas, Fotografijos galerijos vedėjas Sigitas Laurinavičius.

Projektas „Laisvės ir tapatybės ženklai“ – tai 40 didelio formato ant drobės atspaustų meninių fotografijų, kurios buvo eksponuotos 20-tyje Panevėžio miesto įstaigų, tapusių projekto partneriais. Projekte dalyvavo 17 Panevėžio ir Lietuvos fotografų.

Menotyrininko Virginijaus Kinčinaičio teigimu, į šį projektą derėtų pažvelgti ne vien kaip skirtingose erdvėse išdėstytą į parodą, bet plačiau – „kaip į socialinį, urbanistinį, meninį tyrimą, kurio svarbiausias objektas yra įvairios miesto erdvės, judėjimo kryptys, vietos reikšmės ir egzistencinės kasdienybės patirtys“.

Artėjančių valstybės švenčių proga „Cido“ arenoje eksponuojama 16 projekto „Laisvės ir tapatybės  ženklai“ fotografijų. Paroda arenos 1-ame aukšte veiks iki kovo 20 dienos.

„Cido“ arenoje vykstantys renginiai, sporto varžybos, koncertai sutraukia didžiulius žiūrovų srautus. Vasarį ir kovą čia vyks svarbūs šimtmečiui skirti miesto renginiai, festivalis „Laisvės pavasaris“. Tad džiaugiamės produktyviu bendradarbiavimu su arenos vadovu Tomu Inčiku, darbuotojais ir galimybe rengti parodas šioje erdvėje. Tikimės, kad fotografijų parodą „Laisvės ir tapatybės ženklai“ išvys tūkstančiai panevėžiečių ir miesto svečių“, – sakė Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Visas projekto fotografijas, menotyrininko V. Kinčinaičio straipsnį, informaciją apie miesto įstaigas, kurios mielai priėmė meno kūrinius į savo erdves, fotografinio maršruto žemėlapius galima rasti „Laisvės ir tapatybės ženklų“ kataloge.

Parodos organizatoriai: Panevėžio miesto dailės galerija, Fotografijos galerija, „Cido“ arena.

Projektą remia: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija, Panevėžio miesto savivaldybė.